Voucher voor koopwoningeigenaren geldig tot 31 december 2021

Dankzij een uitkering vanuit het Rijk, de zogenaamde ‘Regeling Reductie Energiegebruik’ (RRE), startte de gemeente Sittard-Geleen in december 2020 een voucheractie om meer koopwoningen in de gemeente te verduurzamen.

Inwoners van Sittard-Geleen met een koopwoning konden tot 17 december 2020 via nieuweenergieinlimburg.nl een voucher aanvragen ter waarde van € 65,00. In januari 2021 werden vouchers van goedgekeurde aanvragen toegestuurd. Vanuit RRE voorwaarden was een voucher tot en met 31 maart 2021 inwisselbaar voor energiebesparende producten en diensten bij het gekozen deelnemende bedrijf. Het Rijk heeft besloten om de RRE termijn te verlengen tot 31 december 2021. Dit betekent voor vouchereigenaren dat hun voucher tot en met 31 december 2021 geldig is.

Waarom deze voucheractie?

Er wordt wereldwijd, ook in Sittard-Geleen, veel energie gebruikt en dus ook veel CO2 uitgestoten. Om de klimaatveranderingen tegen te gaan is het noodzakelijk de CO2-uitstoot te verminderen. Gelukkig is energie besparen vaak erg gemakkelijk en elke besparing telt mee, voor het klimaat én voor de beurs.

Waarvoor is de voucher inwisselbaar?

Vouchereigenaren kunnen de voucher inwisselen voor producten of diensten die bijdragen aan het besparen van energie (CO2-reductie). Een voucher heeft een waarde van € 65,- op aangeschafte producten en/of diensten bij deelnemende bedrijven. Denk hierbij aan alle producten die energie besparen (zoals isolatie, tochtstrips, radiatorfolie), die gedrag veranderen (zoals energiemeters, douchetimer, advies, scan) of bijvoorbeeld aan het vervangen van verlichting.

Deelnemende bedrijven

Op de website van Nieuwe energie in Limburg vindt u een lijst van de deelnemende bedrijven.

Vragen?

Mail uw vraag naar energiebesparen@sittard-geleen.nl of bel naar telefoonnummer 14 046.