Zelf uw gemeentelijke belastingen berekenen

Als u in de gemeente Sittard-Geleen woont of er een bedrijf heeft, betaalt u gemeentelijke belastingen. Met de Lokale Lastenmeter Sittard-Geleen kunt u berekenen hoe hoog deze belastingen zijn.

Weet u precies waarvoor u betaalt? De lokale lastenmeter geeft u inzicht in uw gemeentelijke lasten. U kunt zelf berekenen hoeveel u aan lokale lasten kwijt bent, bijvoorbeeld als de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand in het afgelopen jaar gestegen is, als u verhuisd bent binnen de gemeente of een hond heeft aangeschaft.

Naar de Lokale Lastenmeter

Volledig inzicht in lokale lasten

De lokale lastenmeter laat op elk moment op eenvoudige wijze zien wat u betaalt aan lokale lasten en waarvoor u precies betaalt. Door de WOZ-waarde bij het invullen te verhogen of juist te verlagen, ziet u meteen de invloed op het te betalen bedrag. Weten of u kunt besparen op uw afval? Ga naar de lokale lastenmeter en ontdek of u kunt besparen. Door het aantal ledigingen te veranderen ziet u meteen het effect op de kosten.
Naast inzicht in de belastingtarieven binnen de eigen gemeente is het mogelijk om te vergelijken met andere gemeenten.

Zo werkt het:

• U berekent uw gemeentelijke belastingen met de lokale lastenmeter aan de hand van uw situatie;
  • U kunt berekenen wat u moet betalen als uw woonsituatie verandert of als u binnen de gemeente verhuist;
  • U kunt de gemeentelijke belastingen die u in Sittard-Geleen moet betalen vergelijken met die van andere gemeenten;
  • U kunt zien wat de gevolgen zijn als belastingen worden verhoogd, verlaagd of afgeschaft.