Januari 2019

• Burgemeester Sjraar Cox reikt onderscheiding uit aan Leon Poels uit Grevenbicht

Persbericht | Sittard-Geleen, 18 januari 2019 – Burgemeester Sjraar Cox reikt een Koninklijke Onderscheiding uit aan Leon Poels uit Grevenbicht. Hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

• Startersevent Limburg donderdag 7 februari

Overweegt u om te starten als ondernemer of zzp’er? Of bent u onlangs als zelfstandige gestart? Kom dan op 7 februari naar het Startersevent Limburg voor een gevarieerd seminar programma gebaseerd op startersvragen uit de dagelijkse praktijk.

• Editie 2019 Bevrijdingsfestival Limburg blijft in Roermond, meerjarenbeleidsvisie en locatiekeuze volgen medio maart

Gezamenlijk persbericht Provincie Limburg, bestuur stichting Bevrijdingsfestival Limburg, gemeente Roermond en gemeente Sittard-Geleen I Het bevrijdingsfestival zal op 5 mei 2019 in Limburg opnieuw plaatsvinden in Roermond.

• Effectievere schuldhulpverlening voor inwoners van Sittard-Geleen

Persbericht I Sittard-Geleen, 9 januari 2019- Sittard-Geleen heeft een aantal maatregelen uitgewerkt met het oog op een effectievere en meer duurzame schuldhulpverlening. Deze maatregelen zijn gericht op een intensievere begeleiding van mensen tijdens en na een schuldentraject en op het krijgen van meer grip op bewindvoering. Dit past prima bij de brief die de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professionele Bewindvoerders (NBPB) naar alle Nederlandse gemeenten heeft gestuurd. De vereniging pleit hierin voor meer en betere samenwerking tussen bewindvoerders en gemeenten.

• Sittard-Geleen hijst regenboogvlag als protest tegen anti-homopamflet

Persverklaring I Sittard-Geleen, 8 januari 2019 - De gemeente Sittard-Geleen hijst vandaag de regenboogvlag en neemt daarmee afstand van de Nashville-verklaring. Hierin wordt betoogd dat het huwelijk alleen bedoeld is als verbintenis tussen één man en één vrouw. Ook lijkt in het document te worden gesuggereerd dat homofilie iets is waar mensen van kunnen 'genezen'.

• Nieuwjaarstoespraak Burgemeester Cox

Op 3 januari gaf Burgemeester Cox de nieuwjaarstoespraak van 2019. U kunt hem nog eens nalezen.

• Verlenging stimuleringsregeling centra Sittard en Geleen

De subsidieregeling “Stimulering compacter maken kernwinkelgebied en aanpak leegstand stadcentra Sittard en Geleen 2016-2018" is verlengd tot 1 april 2019. De vastgestelde subsidieplafonds blijven onveranderd (1.100.000 euro voor centrum Sittard en 525.000 euro voor centrum Geleen).