Burgemeester Sjraar Cox reikt onderscheiding uit aan Leon Poels uit Grevenbicht

Persbericht | Sittard-Geleen, 18 januari 2019 – Burgemeester Sjraar Cox reikt een Koninklijke Onderscheiding uit aan Leon Poels uit Grevenbicht. Hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Koninklijke Onderscheiding Leon Poels

Leon Poels neemt vanwege zijn pensionering afscheid bij de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg. Hij werkte hier sinds 2010. Hij is erin geslaagd de problematiek, die destijds speelde binnen de organisatie, het hoofd te bieden. Verder heeft hij een cultuuromslag gerealiseerd die cliënten en personeel ten goede zijn gekomen. De Stichting Gehandicaptenzorg Limburg staat tegenwoordig hoog aangeschreven als organisatie. 550 medewerkers bieden er hulp aan zo’n 1400 cliënten.

Naast zijn werk is Leon Poels actief als voorzitter van het Toon Hermans Huis Sittard, lid van de Limburgse werknemersvereniging, lid van het kringbestuur Zuid-Limburg LWV en lid van de Raad van Toezicht Gilde Opleidingen. Bovendien is hij bestuurlijk actief geweest bij de organisatie van het OLS in Grevenbicht.

De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding vond plaats tijdens zijn afscheidsbijeenkomst bij Stichting Gehandicaptenzorg Limburg.