Gemeente neemt veiligheidsmaatregelen in Sittard-Geleen

Persbericht I Sittard-Geleen, 22 januari 2019 - De gemeente Sittard-Geleen gaat samen met politie en justitie maatregelen treffen op de Velgraafweg in Holtum om de veiligheid van de buurtbewoners te garanderen. Aanleiding is een incident op dinsdag 22 januari rond een woning aan de Velgraafweg in Holtum.

De gemeente Sittard-Geleen gaat samen met politie en justitie maatregelen treffen op de Velgraafweg in Holtum om de veiligheid van de buurtbewoners te garanderen. Aanleiding is een incident op dinsdag 22 januari rond een woning aan de Velgraafweg in Holtum.

De gemeente acht het van belang dat het gebied tot nader order bewaakt blijft. “Het is van belang dat de inwoners van Holtum zich veilig kunnen voelen, daarom de reeks genomen en te nemen maatregelen”, aldus burgemeester Sjraar Cox.

Maatregelen
Rond het pand aan de Velgraafweg is een noodverordening van kracht. Dit houdt onder meer in dat er preventief gefouilleerd kan worden. Ook wordt cameratoezicht geplaatst en is er een hogere frequentie van politiesurveillance. Deze maatregelen treden per direct in werking.

Meer informatie
Indien inwoners vragen hebben, kunnen zij contact opnemen met Slachtofferhulp via 0900-0101 of met de wijkagent via 0900-8844.

 

 

Uitgelicht