Januari 2020

• Vastelaoveshart voor Miriam Bartels uit Limbricht

Persbericht I Sittard-Geleen, 5 februari 2020 – Burgemeester Sjraar Cox heeft tijdens het Vastelaovestreffe in Sanderbout het Vastelaoveshart 2020 uitgereikt aan Miriam Bartels uit Limbricht. Deze onderscheiding kent de gemeente Sittard-Geleen jaarlijks toe aan een persoon of een organisatie die zich verdienstelijk maakt voor het carnaval in onze stad.

• Een veilige buurt maken we samen!

Zaterdag 1 februari is de gemeente de campagne ‘Hensplantages de woonwijk uit’ gestart. Deze campagne wil inwoners bewust maken van het brandgevaar van hennepplantages. Want hier kunnen ook onschuldige omwonenden de dupe van worden. Tijdens de eerste actiedag van deze campagne is de buurt Hemelrijk in de wijk Krawinkel in Geleen bezocht.

• Benoeming burgemeester Sittard-Geleen

De heer mr. J.Th.C.M. (Hans) Verheijen wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen. De ministerraad heeft op voorstel van minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten hem voor te dragen voor benoeming. De benoeming gaat in op 16 maart 2020.

• Shared Service Center Zuid-Limburg.

De colleges van Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen hebben zich gebogen over de vervolgkoers voor het traject van vorming van een gezamenlijk Shared Service Center Zuid-Limburg. Dit heeft vandaag, dinsdag 28 januari 2020, geleid tot het gezamenlijke besluit om dit traject te beëindigen.

• Werkbezoek gedeputeerde Housmans aan participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek

Gedeputeerde Robert Housmans heeft een werkbezoek gebracht aan het Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek, zo’n 2 weken nadat het startschot is gegeven voor deze regionale samenwerking op het gebied van werk en inkomen. “Een gezonde samenleving en economie kunnen niet bestaan zonder gezonde en actieve Limburgers, die hun steentje bij kunnen dragen. Dat is de kerngedachte van de Sociale Agenda Limburg. Mooi dat het mensen de kans geeft om een waardevolle bijdrage aan de maatschappij te kunnen leveren”, aldus gedeputeerde Robert Housmans, verantwoordelijk voor de Sociale Agenda Limburg.

• Mariahof en Ophovenerhof verkocht

Persbericht I Sittard-Geleen, 23 januari 2020 – De rijksmonumentale Mariahof in de Sittardse wijk Overhoven wordt verkocht en gaat na een grootscheepse verbouwing dienst doen als zorgcomplex. Koper is de Maastrichtse ontwikkelaar Jupieter, die overigens ook het schoolgebouw aan de Geenstraat in Geleen heeft verworven. De Ophovenerhof in de Sittardse wijk Ophoven, ook een rijksmonument, is verkocht aan de zittende huurder.

• Onthulling Holocaustmonument Levenslicht bij Toon Hermans Huis

Persbericht | Sittard-Geleen, 22 januari – Op maandag 27 januari 2020 is het 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over de hele wereld wordt daarbij stilgestaan.

• Sittard-Geleen genomineerd voor de FUTUR Proof Award

De gemeente Sittard-Geleen is genomineerd voor de FUTUR Proof Award. De prijs gaat naar een overheidsorganisatie die toekomstgericht is en werk maakt van verjonging. De FUTUR Proof Award wordt ieder jaar uitgereikt door FUTUR, het landelijk netwerk van en voor jonge ambtenaren die bij de overheid werken.

• Opstartproblemen bij inzameling afval

RWM heeft last van opstartproblemen bij de inzameling van afval. De routes zijn per 1 januari gewijzigd, en dat brengt helaas kinderziektes met zich mee. Misschien is het afval in uw straat niet opgehaald.

• Sittard-Geleen verheugd met bevestiging Mama’s Pride 2020

Persbericht | Sittard-Geleen, 9 januari 2020 – Popfestival Mama’s Pride zal in 2020 doorgang vinden. Dat hebben Stichting Mama’s Pride en de gemeente Sittard-Geleen geconcludeerd naar aanleiding van een constructief gesprek.

• Werkzaamheden Geleen tijdelijk stilgelegd

Op verschillende plekken in Geleen wordt op dit moment gewerkt aan de openbare ruimte. Een aantal werkzaamheden zijn door omstandigheden tijdelijk stilgelegd.

• Nominaties derde editie Brilliant Business Awards van start

Persbericht | Westelijke Mijnstreek, 8 januari 2020 - De Brilliant Business Awards zijn een initiatief van de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein om het bloeiende bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek te eren en te waarderen.

• Gemeentelijke onderscheiding voor Noëmie van der Ven-Wezenberg uit Munstergeleen

Persbericht I Sittard-Geleen, 4 januari 2020 – Burgemeester Sjraar Cox heeft op 4 januari een Speld van Verdienste uitgereikt aan Noëmie van der Ven-Wezenberg. De Speld van Verdienste is een gemeentelijke onderscheiding, die wordt uitgereikt als blijk van waardering voor de langdurige vrijwilligersinzet van mevrouw Van der Ven-Wezenberg.

• Nieuwe Wet verplichte Geestelijke Gezondheidszorg (Wvvgz)

Het kan zijn dat mensen zichzelf of anderen iets dreigen aan te doen door een psychiatrische aandoening. Soms is dan verplichte geestelijke gezondheidszorg nodig. Op 1 januari 2020 gaat de nieuwe Wet verplichte GGZ (Wvggz) in.