Sittard-Geleen genomineerd voor de FUTUR Proof Award

De gemeente Sittard-Geleen is genomineerd voor de FUTUR Proof Award. De prijs gaat naar een overheidsorganisatie die toekomstgericht is en werk maakt van verjonging. De FUTUR Proof Award wordt ieder jaar uitgereikt door FUTUR, het landelijk netwerk van en voor jonge ambtenaren die bij de overheid werken.

Voor wethouder Pieter Meekels (Middelen) en gemeentesecretaris Gert-Jan Kusters was de nominatie voor de FUTUR Proof Award een verrassing. ,,Want wat we doen om Sittard-Geleen een aantrekkelijke werkgever te laten zijn, doen we niet speciaal voor jonge ambtenaren. Het is gewoon onze werkwijze, onze ‘way of live’.”
Sterke punten zijn volgens de gemeentesecretaris ‘ruimte geven en loslaten’. Verantwoordelijkheden en bevoegdheden daar leggen waar ze thuis horen. Daarnaast heeft Sittard-Geleen een talentenprogramma, is er ruimte voor trainees en is er ook speciale aandacht voor mensen met een beperking, waarvoor Sittard-Geleen in het afgelopen jaar eveneens landelijke erkenning heeft gekregen.

Of Sittard-Geleen in 2020 de meest toekomstgerichte overheidsorganisatie is, wordt op 23 januari bekend, tijdens de verkiezingsavond van de Jonge Ambtenaar van het Jaar, waar overigens de Sittard-Geleense Rachelle Dohmen kandidaat voor is.