Werkzaamheden Geleen tijdelijk stilgelegd

Op verschillende plekken in Geleen wordt op dit moment gewerkt aan de openbare ruimte. Een aantal werkzaamheden zijn door omstandigheden tijdelijk stilgelegd.

Zo is in de Beekhoverstraat, een deel van de Irenelaan en de Oranjelaan (tussen de Nassaustraat en de Pieterstraat) de afgelopen maanden hard gewerkt aan de riolering, de trottoirs en een nieuw wegdek. Deze straten zijn in overleg met de bewoners opnieuw ingericht. Een deel van het werk is nog niet af. Het project heeft het afgelopen jaar vertraging opgelopen vanwege bodemonderzoek naar archeologische objecten en personeelstekorten bij de aannemers.

Op dit moment liggen de werkzaamheden stil. Voor het aanbrengen van de bovenlaag van het asfalt zijn namelijk hogere temperaturen nodig. Het werk wordt op Aswoensdag 26 februari hervat. Hierdoor kan de Waereldsjtadvastelaovesoptoch op 23 februari probleemloos door het centrum van Geleen trekken.

De Beekhoverstraat en de Oranjelaan blijven tot aan carnaval toegankelijk voor verkeer. Daarna gaan ze tijdelijk dicht. De sluiting van de Oranjelaan geldt alleen voor het gedeelte tussen de Nassaustraat en de Pieterstraat. 

Op 26 februari starten ook weer de werkzaamheden aan de riolering tussen de Rijksweg en de Norbertijnenstraat. Verwacht wordt dat die klaar zijn voor de start van de Gelaender Kirmes, op 5 juni.