Januari 2021

 • Voortzetting service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling

  De Euregio biedt veel maatschappelijke, culturele en economische kansen. Deze kansen worden nog onvoldoende benut. Zo is werken over de grens nog geen vanzelfsprekendheid. Om hier een impuls aan te geven zijn de Servicepunten Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling opgericht.

 • Het Groene Net: belangrijk en waardevol project; verbeterpunten toepassen

  Persbericht I Sittard-Geleen, 28 januari 2021 - De opgedane ervaringen bij de ontwikkeling van Het Groene Net in de afgelopen jaren zijn cruciaal voor de verdere uitrol van het warmtenet. Door die verbeterpunten vanuit HGN Noord te gebruiken bij de toekomstige ontwikkeling van HGN Zuid ontstaat er een goede basis om uiteindelijk een ‘belangrijk en publiek waardevol project’ te realiseren.

 • Nieuwe portefeuilleverdeling college van B&W Sittard-Geleen

  Persbericht I Sittard-Geleen, 19 januari 2021 – Het college van B&W van Sittard-Geleen heeft vandaag een nieuwe portefeuilleverdeling vastgesteld. Aanleiding was het aftreden van wethouder Ton Raven in verband met het aanvaarden van het lidmaatschap van de Eerste Kamer. De portefeuille van oud-wethouder Raven is herverdeeld onder de zittende leden van het college.

 • Hulp voor slachtoffers kinderopvangtoeslag affaire

  09 februari 2021

  Bent u slachtoffer van de toeslagenaffaire kinderopvang? Meld u dan! De gemeente Sittard-Geleen en de Belastingdienst werken namelijk samen om u te helpen.

 • Wat vindt u van de ontwerpen voor het centrum van Geleen?

  Het centrum van Geleen is studielocatie in de landelijke ontwerpwedstrijd ‘De woonwijk als noviteit’. Ontwerpers uit heel Nederland zijn afgelopen maanden gevraagd om met creatieve ideeën te komen voor de ruimtelijke inrichting van het centrum van Geleen. Twee van de 47 ingebrachte ideeën worden momenteel uitgewerkt. De beide ontwerpteams hebben daar uw hulp bij nodig. Denkt u eind januari mee over de ruimtelijke inrichting van uw centrum?

 • Fietstelpunten in Limburg

  De Provincie wil graag meer inzicht krijgen in de fietsbewegingen in Limburg. Daarom worden in januari 127 fietstelpunten gerealiseerd in heel Limburg.