Voortzetting service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling

De Euregio biedt veel maatschappelijke, culturele en economische kansen. Deze kansen worden nog onvoldoende benut. Zo is werken over de grens nog geen vanzelfsprekendheid. Om hier een impuls aan te geven zijn de Servicepunten Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling opgericht.

Een van deze servicepunten is het Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA) Euregio Maas-Rijn, gehuisvest in het Eurode Business Center (EBC) in Kerkrade/Herzogenrath. Ons Participatiebedrijf Vidar is in 2020 aangesloten bij dit servicepunt. Het servicepunt heeft inmiddels meer dan 600 mensen aan een baan geholpen. Vanwege dit succes heeft Vidar besloten ook in de jaren 2021-2022 partner te zijn in dit project. 

Wethouder Bühler (sociale zaken) is blij met deze beslissing: "Vidar is er om mensen kansen te geven, daarbij denken we letterlijk over grenzen heen”. Bühler tekende namens Vidar het voortgangsdocument dat de samenwerking in de jaren 2021-2022 bekrachtigt. Benieuwd hoe de ondertekening met alle partners is verlopen? Bekijk de film