Wat vindt u van de ontwerpen voor het centrum van Geleen?

Het centrum van Geleen is studielocatie in de landelijke ontwerpwedstrijd ‘De woonwijk als noviteit’. Ontwerpers uit heel Nederland zijn afgelopen maanden gevraagd om met creatieve ideeën te komen voor de ruimtelijke inrichting van het centrum van Geleen. Twee van de 47 ingebrachte ideeën worden momenteel uitgewerkt. De beide ontwerpteams hebben daar uw hulp bij nodig. Denkt u eind januari mee over de ruimtelijke inrichting van uw centrum?

Hoe kunt u meedoen? 

U kunt zich inschrijven via de websites van beide teams. Helaas kunnen de workshops vanwege corona niet fysiek plaatsvinden in Geleen. Beide teams organiseren daarom meerdere online workshops, waaraan iedereen kan deelnemen. 

Plan Geleen "kraakt" Geleen

Doe mee aan de workshop 

Plan Het Verspreide Paleis

Doe mee aan de workshop 

Beide teams vragen nadrukkelijk om de mening van mensen die in Geleen wonen, het centrum en de geschiedenis kennen. Na inschrijving krijgt u een e-mail met informatie over de bijeenkomst. 

Over de ontwerpwedstrijd

De ontwerpoproep ‘De woonwijk als noviteit’ is gedaan door de Beroepsvereniging voor Nederlandse Stedenbouwkundigen en Planologen (BNSP) in samenwerking met NVTL (de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur), de gemeente Sittard-Geleen en Provincie Limburg. Ontwerpers uit heel Nederland zijn gevraagd om met creatieve ideeën te komen voor de ruimtelijke inrichting van het centrum van Geleen. Een totaalvisie of directe uitvoering van het idee is hierbij geen doel. Wel om nieuwe energie in te brengen in het centrum van Geleen en zo nieuwe wegen te verkennen voor de woon- en leefomgeving van de toekomst. Met ideeën die optimistisch, vrijmoedig en realiseerbaar zijn. De eerste fase heeft 47 ideeën opgeleverd. Een selectiecommissie met hierin onder andere de rijksbouwmeester en twee lokale architecten heeft hieruit twee ideeën geselecteerd die momenteel worden uitgewerkt. In februari presenteren de beide teams hun resultaten. Meer informatie kunt u vinden via: https://www.bnsp.nl/woonwijk-als-noviteit-persbericht/