Spoorbrug Sanderbout blijft voorlopig dicht

Persbericht | Sittard-Geleen, 12 juli 2019 – De spoorbrug in de Sittardse wijk Sanderbout blijft voorlopig dicht. De brug werd begin april afgesloten voor autoverkeer voor een uitgebreide inspectie naar de onderhoudstoestand. ProRail en de gemeente willen op grond van de onderzoeksresultaten zorgvuldig afwegen wat de juiste vervolgstap zou moeten zijn.

Op de brug geldt sinds lange tijd een beperking van 2000 kilo (2 ton) voertuigbelasting. Dit houdt in dat voertuigen die zwaarder zijn dan 2000 kilo geen gebruik mogen maken van deze brug. Wij hebben vastgesteld dat dit in de praktijk wel gebeurde. Daarom werd de spoorburg  begin april afgesloten voor autoverkeer in afwachting van een inmiddels door ProRail (eigenaar van de brug) uitgevoerde inspectie naar de onderhoudstoestand van de brug.

De gemeente en ProRail gaan nu samen in overleg om te bepalen welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Tot die tijd blijft de brug dicht voor autoverkeer. Voetgangers, fietsers, bromfietsers en scooters mogen wel gebruik blijven maken van de brug.