• Treurwilg stadspark blijft behouden

De liggende treurwilg in het Sittardse stadspark blijft behouden. Het renovatieplan van de vijver is zodanig aangepast dat de boom tijdens en na de renovatie voldoende water uit de bodem blijft krijgen om zich te voeden. De treurwilg zou gekapt worden vanwege de renovatie van de roeivijver.

• Provincie Limburg en Sittard-Geleen sluiten bestuursakkoord

Persbericht I Sittard-Geleen, 21 juli 2020 – De Provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen hebben een bestuursakkoord gesloten. In dit Bestuurlijk Afspraken Kader zijn afspraken gemaakt over economie, energietransitie, mobiliteit en bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid, wonen, cultuur, sport, gezondheid en jeugd en jongeren. Belangrijk voor de Provincie om het akkoord aan te gaan, is dat Sittard-Geleen een strikt financieel beleid blijft voeren om de financiële positie van de gemeente voor de lange termijn te verstevigen.

• Koninklijke onderscheiding voor Hub Stoffels uit Limbricht

Persbericht I Sittard-Geleen, 16 juli 2020 – Burgemeester Houben van gemeente Voerendaal heeft op 16 juli een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Hub Stoffels uit gemeente Sittard-Geleen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

• Wethouder Pieter Meekels voorzitter G40-economie

Persbericht I Sittard-Geleen, 17 juli 2020 – Wethouder Pieter Meekels van Sittard-Geleen is gekozen tot voorzitter van de pijler Economie en Werk van de G40, het netwerk van veertig (middel)grote steden in Nederland. Hij is daardoor ook lid geworden van het dagelijks bestuur van het G40 Stedennetwerk.

• Groen licht voor unilocatie Grevenbicht-Obbicht

16 juli 2020

De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft woensdag 8 juli met een ruime meerderheid ingestemd met de realisatie van de centrale onderwijs- en sportvoorziening in het middengebied tussen Grevenbicht en Obbicht. Nu dit principebesluit is genomen, wordt de bestemmingsplanprocedure voortgezet en wordt gewerkt aan de verdere detaillering van de plannen. Het ontwerpbestemmingsplan wordt na de zomer ter inzage gelegd.

• Jantien Kuperus nieuwe directeur Participatiebedrijf

13 juli 2020

Persbericht | Sittard-Geleen, 13 juli 2020 – Jantien Kuperus wordt de directeur van het Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek. Ze start met haar werkzaamheden op 1 oktober aanstaande en gaat dan leiding geven aan ruim duizend medewerkers.

• Bestemmingsplan Noordelijke Schootsvelden

De gemeente maakt een nieuw bestemmingsplan voor de Noordelijke Schootsvelden in Sittard. Dit is het gebied tussen de Haspelsestraat, Odasingel, Paardestraat en de Dominicanenwal. Een voorontwerp van het bestemmingsplan is klaar.

• Winnaars Brilliant Business Awards 2020 bekend

Gezamenlijk persbericht I Westelijke Mijnstreek, 9 juli 2020 – Ondanks de coronabeperkingen zijn ook in 2020 de Brilliant Business Awards uitgereikt. De Diamant-Award gaat naar het internationaal opererende Netpresenter in Beek, de Robijn is voor de kleinschalige dagbesteding Bella Vita in Beek en de Parel is gewonnen door fitnessstudio My35’ in Sittard.

• Onderzoek naar veiligheidsbeleving: vijfduizend huishoudens rondom Chemelot krijgen een uitnodiging

Gezamenlijk persbericht I Sittard-Geleen, 9 juli 2020 - Deze week valt bij ongeveer vijfduizend huishoudens rondom Chemelot een brief van Veiligheidsregio Zuid-Limburg of Veiligheidsregio Limburg-Noord op de mat. In de brief wordt omwonenden van Chemelot gevraagd om deel te nemen aan een onderzoek naar hun veiligheidsbeleving. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het RIVM en is samen met (Zuid-)Limburgse overheden tot stand gekomen. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om de veiligheidsbeleving van omwonenden te vergroten.

• Myouthic orkestreert muziekonderwijs Sittard-Geleen

Persbericht I Sittard-Geleen, 8 juli 2020 – Stichting Myouthic (spreek uit: miejoezik/music) bemiddelt vanaf 1 september (start schooljaar 2020/2021) het muziekonderwijs in Sittard-Geleen. Myouthic is een muziekmakelaar die vraag naar muziekonderwijs en aanbod ervan op elkaar afstemt.

• Volg de Raadsvergadering live

Woensdag 8 juli en donderdag 9 juli vindt om 14:00 uur de raadsvergadering plaats in de Hanenhof in Geleen.

• Sittard-Geleen koopt twee panden horecastraatje

Persbericht I Sittard-Geleen, 6 juli 2020 – Het college van B&W van Sittard-Geleen heeft overeenstemming bereikt met eigenaar Leeuw Beheer over de aankoop van voormalig café De Brabander aan de Markt in Geleen. Eerder dit jaar is ook een akkoord bereikt met Gulpener Bierbrouwerij over de aankoop van Amadeus.

• Sportakkoord Sittard-Geleen: Sport en beweging nóg meer op de kaart

02 juli 2020

Sittard-Geleen heeft een rijke historie op het gebied van sport en bewegen. Dit is zichtbaar in de vele verenigingen, het brede sport- en be¬weegaanbod en de vele accommodaties. Toch is sporten lang niet voor iedereen vanzelfsprekend, met name voor kwetsbare groepen. Bovendien wordt er steeds meer van verenigingen gevraagd en wordt een steeds groter beroep gedaan op vrijwilligers, die vaak lastig te vinden zijn.

• Mensen met arbeidsbeperking aan de slag bij PostNL in Born

03 juli 2020

Sittard-Geleen, 2 juli 2020 - Na een geslaagde pilot van een jaar gaan PostNL en het nieuwe Participatiebedrijf van de gemeente Sittard-Geleen vandaag opnieuw een overeenkomst aan voor een periode van drie jaar. Dat betekent dat mensen met een arbeidsbeperking ook de komende jaren aan de slag kunnen in het sorteercentrum ‘pakketten’ van PostNL in Born.