Juni 2018

• AH sluit overeenkomst met Zuid-Limburgse gemeenten over werk voor arbeidsbeperkten

Persbericht | Sittard-Geleen, 25 juni 2018 - De 18 gemeenten in Zuid-Limburg hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Albert Heijn over het aan het werk helpen van mensen met een arbeidsbeperking. Het gaat vooral om mensen met een arbeidsbeperking die een uitkering krijgen van de gemeente, die bij 17 Zuid-Limburgse vestingen van AH aan de slag kunnen en daarbij intensief worden begeleid door medewerkers van de supermarktketen.

• Burgemeester reikt Erepenning uit aan Ruud Guyt

Persbericht | Sittard-Geleen, 14 juni 2018- Burgemeester Sjraar Cox reikte op vrijdag 15 juni een gemeentelijke onderscheiding uit aan Ruud Guyt.

• Loods Geleen gesloten na vondst grote hoeveelheid drugs

Persbericht | Sittard-Geleen, 11 juni 2018 - Op last van burgemeester Sjraar Cox is vanochtend de loods aan de Transportlaan in Geleen gesloten. In de loods was eerder onder meer 3660 kilo hasj aangetroffen. De sluiting is volgens de burgemeester een duidelijk signaal dat de handel in verdovende middelen onder geen enkele voorwaarde wordt getolereerd.

• Nieuwe college geïnstalleerd

Op woensdag 6 juni 2018 is het nieuwe college van burgemeester en wethouders geïnstalleerd. De zeven partijen schreven het coalitieakkoord Samen Duurzaam. In de week van 11 tot en met 15 juni actualiseren we de pagina’s over het college.

• Stand van zaken oostelijke schootsvelden

Het eerste deel van de herinrichting van de oostelijke schootsvelden is zo goed als klaar. Het nieuw ingerichte volkstuincomplex is overgedragen aan het bestuur van Volkstuinvereniging De Gats. Er zijn hier en daar nog wat afwerkingspunten. Die worden de komende tijd opgepakt.

• Werkzaamheden Oranjelaan van start

Persbericht | Sittard-Geleen, 1 juni 2018 – De reconstructie van de Oranjelaan, Oranjehof, Peschstraat (gedeeltelijk), Nassaustraat, Stationsstraat en Stationsplein in Geleen gaat maandag 4 juni van start. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. De Oranjelaan is voor de kerst 2018 weer volledig toegankelijk. In april 2019 is het complete project afgerond.