Militaire oefening van 24 tot en met 28 juni

Het ministerie van defensie heeft voor militairen van de Verbindingsdienst van 24-28 juni een militaire oefening gepland in onze gemeente. De militairen oefenen dan op heuvelachtig terrein de vaardigheden die nodig zijn voor speciale militaire voertuigen met peilapparatuur.

De militairen oefenen dan op heuvelachtig terrein de vaardigheden die nodig zijn voor speciale militaire voertuigen met peilapparatuur. Drie kleine teams richten daarnaast nog een aantal peilstations in. De troepen staan onder leiding van de commandant 102 Elektronische Oorlogsvoering compagnie uit 't Harde. De militairen verblijven op het militair oefenterrein de Dellen in Meerssen.

Wat merkt u van de oefening?

Aan deze oefening nemen 90 personen en 20 militaire wiel voertuigen deel. Het kan zijn dat u tussen 24-28 juni militairen tegenkomt in de gemeente. Maar ze maken geen gebruik van (oefen)munitie als ze zich op ‘niet militair terrein’ begeven. De militairen verplaatsen zich over bestaande (vaar)wegen en paden en ze hinderen daarbij het verkeer niet.  

Schade

Is er door de oefening ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch schade ontstaan, dan kunt u dit melden. Vermeld hierbij zoveel mogelijk gegevens als: eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats en soort schade.

Stuur uw melding naar:

Sectie Claims
Ministerie van Defensie  
Postbus 90004
3509 AA Utrecht

Of per mail via JDVclaims@mindef.nl.