Maart 2019

• Jan van Rooij gekroond tot Koning van St.Joep

Sittard-Geleen, 19 maart 2019 – Jan van Rooij uit Tilburg is uitgeroepen tot de Koning van St. Joep 2019. Wethouder Leon Geilen (markten) overhandigde de bijbehorende wisseltrofee vanmiddag aan de standwerker die met zijn siliconen sponzen in de Engelenkampstraat stond. Van Rooij was zichtbaar onder de indruk: “Wat een eer! Dit is één van de belangrijkste prijzen die je kunt winnen.”

• Gemeente neemt besluit over cameratoezicht in Holtum

Op dinsdag 22 januari 2019 is bij een woning aan de Velgraafweg in Holtum een explosief aangetroffen. Vervolgens zijn samen met politie en justitie maatregelen getroffen om de veiligheid te garanderen.

• Cliëntervaringsonderzoek Wmo start in maart

Het is voor de gemeente nuttig te weten wat de ervaringen van klanten zijn met de geboden ondersteuning en diensten in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). In maart 2019 gaat het cliëntervaringsonderzoek Wmo van start.

• Bodemonderzoek onderwijslocatie Grevenbicht en Obbicht

De gemeente Sittard-Geleen onderzoekt de haalbaarheid van een centrale onderwijs- en sportvoorziening in het middengebied tussen Grevenbicht en Obbicht. Dit gebeurt op initiatief van schoolbestuur Kindante, de buitensportverenigingen en belangenvereniging Laefbaar Obbeeg en Beeg. De gemeenteraad heeft in juli 2017 een krediet beschikbaar gesteld voor voorbereidende onderzoeken.

• Storm- of wateroverlast, waar meldt u het?

Afgelopen weekend heeft de storm weer flinke schade aangericht in het land. Zo ook in Zuid-Limburg waar bij de meldkamer tientallen meldingen binnenkwamen van omgevallen bomen tot afgewaaide daken. Om te voorkomen dat de alarmlijn overbelast raakt, is het goed te weten waar u wat kunt melden.

• Werkzaamheden Westelijke Randweg Geleen

Vanaf maandag 11 maart tot en met vrijdag 5 april vinden op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur, werkzaamheden plaats aan de groenvoorziening op de Westelijke Randweg in Geleen.

• Werkzaamheden oostelijke schootsvelden Sittard

We gaan weer aan de slag in de oostelijke schootsvelden. Gezien de financiële situatie van onze gemeente wordt de tweede fase van het project versoberd uitgevoerd. Er komt bijvoorbeeld geen water in de gracht. Ook is het ontwerp van de buitengracht aangepast in overleg met diverse belangengroepen. Als alles volgens planning verloopt, kunnen we in juni beginnen met de echte werkzaamheden voor fase 2.