Jan van Rooij gekroond tot Koning van St.Joep

Sittard-Geleen, 19 maart 2019 – Jan van Rooij uit Tilburg is uitgeroepen tot de Koning van St. Joep 2019. Wethouder Leon Geilen (markten) overhandigde de bijbehorende wisseltrofee vanmiddag aan de standwerker die met zijn siliconen sponzen in de Engelenkampstraat stond. Van Rooij was zichtbaar onder de indruk: “Wat een eer! Dit is één van de belangrijkste prijzen die je kunt winnen.”

De titel wordt uitgereikt aan de standwerker die zich in de ogen van de jury het beste profileert als verkoper. Daarbij spelen zaken als welsprekendheid, overtuiging, originaliteit, klantvriendelijkheid en aantrekkingskracht op het publiek een rol. Wethouder Leon Geilen, tevens voorzitter van de jury, gaf een toelichting op het juryoordeel: “Of er nu één belangstellende bij de kraam van Jan van Rooij staat of er staan dertig mensen, hij geeft iedereen aandacht. Er waren vandaag maar liefst 3 standwerkers met siliconen sponzen en dan is het des te knapper dat Jan van Rooij zich daarbij weet te onderscheiden. Hij is klantvriendelijk en heeft een overtuigend verhaal.”

Jan van Rooij koning van St. Joep 2019

Fotobijschrift: Wethouder Leon Geilen feliciteert Jan van Rooij, de Koning van St.Joep 2019.

De jury bestond dit jaar uit Veerle Smets (Miss Oktoberfeest 2018), Bart Rams (Zuyd Hogeschool), Maurice Daemen (De Domijnen) en Harrie en Hannie Verweij (Voedselbank Zuid-Limburg).
Jan van Rooij neemt de titel over van Marc Demeyer. De uit België afkomstige standwerker werd vorig jaar met zijn dunschillers voor de 2de keer tot Koning van St. Joep gekroond.

Uitgelicht