Wet bestuur en toezicht rechtspersonen

Met ingang van 1 juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen in Nederland voldoen aan de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (Wbtr). De wet is bedoeld om het bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verbeteren. De wet is er ook om te voorkomen dat wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, zelfverrijking, misbruik van posities en andere ongewenste activiteiten verenigingen of stichtingen schaden.

Het is belangrijk dat uw vereniging of stichting voldoet aan de Wbtr. Zeker omdat na 1 juli sprake is van hoofdelijke persoonlijke aansprakelijkheid als er wat misgaat. Ga daarom tijdig aan de slag en zorg dat bestuur en toezicht op orde zijn. Zo voorkomt u gedoe binnen de vereniging, u behoedt bestuursleden voor persoonlijke aansprakelijkheid en u laat (bestuurs)leden zien dat de zaken goed op orde zijn. Lees verder op onze website.

Gratis webinars

Wilt u graag meer weten over de Wbtr? Op 18, 24 en 29 maart van 19.30 – 20.00 uur organiseren Huis voor de Sport, Burgerkracht, Huis voor de Kunsten Limburg en Verenigingen Kleine Kernen Limburg drie leerrijke webinars. Tijdens de drie bijeenkomsten worden verschillende onderdelen van de wet behandeld. Wilt u graag alles weten over deze nieuwe wet? Meld u dan aan voor alle drie de bijeenkomsten. Ga voor meer informatie of om direct aan te melden naar: https://njoybeek.nl/webinar-wbtr/

Ondersteuning

Een aantal koepelorganisaties biedt verenigingen en stichtingen financiële ondersteuning bij de implementatie van de Wbtr. We vragen u te onderzoeken of uw koepelorganisatie deze ondersteuningsmogelijkheid biedt. Als dat niet zo is, kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon. Wij bekijken dan samen met u op welke manier we u kunnen ondersteunen.