Mei 2018

• Coalitieakkoord en portefeuilleverdeling zijn bekend

GOB, GroenLinks, DNA, SP, PvdA, VVD en SPA hebben vanmiddag het coalitieakkoord getekend met de titel ‘Samen Duurzaam, samen werken aan een gezonde gemeente’. Ook de portefeuilleverdeling is bekendgemaakt.

• Het Groene Net tekent overeenkomst met SABIC

Het Groene Net (HGN) en petrochemisch bedrijf SABIC hebben een overeenkomst getekend om ook de restwarmte van kraker Olefins 4 aan te sluiten op Het Groene Net. Dat gebeurt op basis van een project. Als het project positieve resultaten laat zien dan starten in 2019 te voorbereidingen voor aansluiting op het warmtenetwerk.

• Speld van Verdienste voor Joke Verberkt-de Boer uit Geleen

Sittard-Geleen, 26 mei 2018- Wethouder Pieter Meekels reikt een gemeentelijke onderscheiding uit aan Joke Verberkt.

• Geen taxusinzameling in 2018

Persbericht | Sittard-Geleen, 28 mei 2018 – Deze zomer vindt geen taxusinzameling plaats in de gemeente Sittard-Geleen. Er is geen landelijke inzamelpartij beschikbaar die de taxus kan aanbieden aan de farmaceutische industrie.

• Raadsavond 24 mei

De eerstvolgende raadsavond van de gemeente Sittard-Geleen vindt plaats op donderdag 24 mei 2018 van 19.00 - 22.00 uur.

• Lintje voor bijzondere inwoners

Voor de Lintjesregen 2019 zoekt de gemeente naar bijzondere mannen, maar vooral ook vrouwen, uit de stad. Inwoners van Sittard-Geleen kunnen deze bijzondere mensen voor 1 juli aanstaande voordragen bij burgemeester Sjraar Cox.

• Jury ‘Gouden Piramide’ bezoekt Ligne

Onder voorzitterschap van Rijksbouwmeester Floris Alkemade bezocht een zevenkoppige jury gisteren Ligne. Uit de vijf genomineerden voor de zgn ‘Gouden Piramide’ bepalen zij een winnaar. Die mag op 27 september in Den Haag uit handen van de minister een felbegeerde trofee en 75.000 euro ontvangen.

• Sittard-Geleen sluit 2017 af met positief resultaat

Persbericht | Sittard-Geleen, 17 mei 2018 - De gemeente Sittard-Geleen heeft 2017 afgesloten met een positief resultaat van 1,6 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarrekening 2017, die aan de gemeenteraad is aangeboden. De accountant heeft aangegeven een goedkeurende verklaring te zullen afgeven voor de jaarrekening.

• Pas op! Valse brieven BsGW in omloop

Inmiddels zijn er al meerdere meldingen ontvangen van valse brieven die door BsGW lijken te zijn verzonden. In deze brieven wordt u verzocht om een betaling te verrichten. Maar, deze die brieven zijn niet van BsGW afkomstig.

• Aanvragen leerlingenvervoer schooljaar 2018-2019

Wilt u voor het schooljaar 2018-2019 in aanmerking komen voor leerlingenvervoer? Vraag dit dan nu aan via onze website.

• Geen markten op 10 mei

Omdat het Hemelvaart is vervallen op donderdag 10 mei de markten in Sittard-Geleen.

• Gemeente Sittard-Geleen bevraagt haar inwoners

Persbericht I Sittard-Geleen, 8 mei 2018 – Wat vinden de inwoners van de voorzieningen in hun buurt? Betrekt de gemeente hen voldoende bij het maken van plannen? Voelen inwoners zich veilig in hun eigen buurt? De gemeente wil graag weten hoe inwoners denken over de gemeente en haar dienstverlening.

• Voet- en fietsveer Grevenbicht weer in de vaart

Sinds 1 mei is het voet- en fietsveer ‘’t Veerke’ in Grevenbicht weer in de vaart. Dit is het ideaal vervoermiddel om een grensoverschrijdende wandel- en fietstocht te maken.

• LSB Groep helpt werkzoekenden: samen sterk!

Persbericht | Sittard-Geleen, 3 mei 2018 – Vandaag zet de gemeente Sittard-Geleen de LSB groep als werkgever in het zonnetje. De LSB groep helpt werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een kans op regulier werk. Zij werkt hierbij samen met het Werkgeverservicepunt Westelijke Mijnstreek (WSP), waarin de gemeente Sittard-Geleen vertegenwoordigd is.