Mei 2019

• Jaarrekening Sittard-Geleen laat lager tekort zien in 2018 en de 2e rapportage 2019 een incidenteel voordeel

29 mei 2019

Persbericht Sittard-Geleen, 28 mei 2019 – Het financieel resultaat van de gemeente Sittard-Geleen was in 2018 beter dan begroot. De gemeente hoeft 6,3 miljoen euro minder uit de reserve te halen om te kunnen voldoen aan alle verplichtingen.

• Storing bij online regelen

12 juni 2019

In de periode tussen 23 en 27 mei 2019 hebben wij een storing gehad aan onze online aanvraagformulieren. Het gaat met name om de formulieren voor het doorgeven van een verhuizing of het aanvragen van een BRP uittreksel.

• Eikenprocessierups: wat doet de gemeente?

28 mei 2019

De gemeente brengt elk jaar opnieuw in kaart waar de eikenprocessierups zich bevindt. Op die manier kan de gemeente op tijd, en zo gericht mogelijk bestrijden. Plekken waar mensen het meest gevaar lopen (zoals scholen, drukke plekken) zijn het eerst aan de beurt. De rupsen worden bestreden met een biologisch middel.

• Tweedaagse verdiepingssessie Energietransitie, innovatie & arbeidsmarkt

27 mei 2019

Op dinsdag 28 en woensdag 29 mei gaan maatschappelijke partners en ondernemers samen met medewerkers van de gemeente aan de slag met de onderwerpen energietransitie, innovatie en arbeidsmarkt. Dit gebeurt dinsdag in het stadskantoor en op de Markt in Sittard en woensdag op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.

• Speld van Verdienste voor Hub Buskens uit Sittard

27 mei 2019

Sittard-Geleen, 26 mei 2019 - Burgemeester Sjraar Cox heeft tijdens de open dag van de Ophovenerhof in Sittard, de Speld van Verdienste uitgereikt aan de heer Buskens. De Speld van Verdienste is een gemeentelijke onderscheiding die wordt uitgereikt als blijk van waardering voor de langdurige vrijwilligersinzet van de heer Buskens.

• Zonnepanelen op uw dak? Minder rendement door schaduw van bomen!

Het opwekken van eigen stroom levert een bijdrage aan een duurzame toekomst. Houd wel rekening met bestaande bomen die voor schaduw op uw panelen kunnen zorgen. Schaduw zorgt namelijk voor minder rendement van de zonnepanelen.

• Speld van Verdienste voor Frans Storcken uit Geleen

Persbericht | Sittard-Geleen, 20 mei 2019 - Burgemeester Sjraar Cox heeft tijdens de wekelijkse repetitie van Geleens Mannenkoor Mignon, de Speld van Verdienste uitgereikt aan koorlid Frans Storcken uit Geleen. De Speld van Verdienste is een gemeentelijke onderscheiding die wordt uitgereikt als blijk van waardering voor de langdurige vrijwilligersinzet van de heer Storcken.

• Burgemeester Sjraar Cox benoemt Guido Stevens uit Guttecoven tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Persbericht I Sittard-Geleen, 18 mei 2019 - Burgemeester Sjraar Cox reikte op 18 mei een Koninklijke Onderscheiding uit aan Guido Stevens uit Guttecoven. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

• Predicaat "Hofleverancier" voor 100-jarige firma Van Aubel-Coenen Slapen B.V.

28 mei 2019

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” te verlenen aan Van Aubel-Coenen Slapen B.V. bij gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van dit bedrijf. Gouverneur Theo Bovens overhandigde vandaag de oorkonde die bij dit predicaat hoort aan de directie van deze onderneming.

• Nieuwe website Veiligheidsregio Zuid-Limburg

Als gemeente Sittard-Geleen maken we deel uit van Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De veiligheidsregio is erop gericht om u, als inwoner van Zuid-Limburg, beter te beschermen tegen (gezondheids)risico's, rampen en crises. Dat doet de veiligheidsregio samen met alle gemeenten in Zuid-Limburg, Brandweer, Politie, de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR, onderdeel van GGD Zuid Limburg) en andere partners. Samen zorgen zij ervoor dat bij een ramp of crisis zo effectief mogelijk wordt opgetreden.

• Natuurlijk begraven vanaf 2020 mogelijk in Sittard-Geleen

Persbericht I Sittard-Geleen, 10 mei 2019 – In de gemeente Sittard-Geleen wordt natuurlijk begraven vanaf 2020 mogelijk. Op begraaf- en gedenkpark Lahrhof in Sittard starten binnenkort de voorbereidingen hiervoor. “Steeds meer mensen willen een laatste rustplaats in een mooie, natuurlijke omgeving. Die mogelijkheid willen wij in Sittard-Geleen ook graag aanbieden”, aldus wethouder Leon Geilen (o.a. Leefomgeving).

• Burgemeester Cox kondigt afscheid aan

Persbericht I Sittard-Geleen, 10 mei 2019 - Burgemeester Sjraar Cox (65 jaar) van gemeente Sittard-Geleen stopt per 15 maart 2020. Dat heeft hij gisteravond aangekondigd tijdens een besloten bijeenkomst met de fractievoorzitters. Het vertrek van de burgemeester valt samen met het moment dat de helft van de zittingstermijn van de huidige gemeenteraad er op zit.

• Meld bijzondere inwoners aan voor een lintje

Voor de Lintjesregen 2020 zoekt de gemeente naar bijzondere mannen, maar vooral ook vrouwen, uit de stad. Inwoners van Sittard-Geleen kunnen deze bijzondere mensen vóór 15 juni 2019 voordragen bij burgemeester Sjraar Cox.