Mei 2020

• Controleurs aan de deur voor hondenbelasting

Vanaf 1 juni gaan controleurs in onze gemeente huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. De controleurs bellen bij mensen aan om te kijken of ze een hond hebben. Ze kunnen zich legitimeren, dus vraag er gerust naar. Uiteraard zullen bij de controles de voorgeschreven maatregelen als gevolg van het coronavirus (1,5 meter afstand en hygiënemaatregelen enz.) in acht worden genomen.

• Digitale rondevergadering donderdag 28 mei

Donderdag 28 mei was er een digitale rondevergadering. De raadsleden namen op afstand deel aan de vergadering. U kunt hier de vergadering terugkijken.

• Versmarkt Sittard twee weken op Tempelplein, Markt beschikbaar voor terras

Persbericht I Sittard-Geleen, 28 mei 2020 – De versmarkt in het centrum van Sittard wordt de eerste twee zaterdagen van juni gehouden op het Tempelplein. Daardoor kan er op 6 en 13 juni op het marktplein getest worden of de terrassen van de horecabedrijven coronaproof kunnen worden opgesteld. De donderdagmarkt in Sittard blijft op de Markt staan.

• Coronamaatregelen centra Geleen en Sittard

27 mei 2020

Persbericht I Sittard-Geleen, 27 mei 2020 - In samenwerking met Centrummanagement Sittard en Centrummanagement Geleen worden in de centra van Sittard en Geleen maatregelen genomen om een bezoek aan die centra zo veilig en tegelijkertijd aangenaam mogelijk te maken. De maatregelen zijn in lijn met de landelijke richtlijnen.

• Burgemeester Verheijen steunt boa-initiatief

26 mei 2020

Burgemeester Hans Verheijen ondersteunt het initiatief de boa-vakbonden en de gemeenten Amsterdam, Den Haag en Haarlem, mede naar aanleiding van het geweld tegen boa’s op Hemelvaartsdag.

• Streetwise gaat door in centra Sittard en Geleen

26 mei 2020

Persbericht I Sittard-Geleen, 22 mei 2020 – Het gemeentebestuur van Sittard-Geleen verlengt de opdracht voor de Stichting Streetwise om te stimuleren dat zich in de centra van Sittard en Geleen nieuwe, kwalitatief goede en duurzame ondernemers vestigen. Het afgelopen jaar zijn via Streetwise in Sittard acht ondernemers erbij gekomen en is de basis gelegd voor drie nieuwe ondernemers in Geleen, blijkt uit de evaluatie die door het college van B&W is vastgesteld.

• Digitale inloopavond Windpark Holtum-Noord

20 mei 2020

De gemeenteraad heeft maandag 11 mei 2020 een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor Windpark Holtum-Noord. Dit betekent dat het project een volgende fase ingaat.

• Sportakkoord Sittard-Geleen

20 mei 2020

Heb jij ideeën om meer mensen in Sittard-Geleen aan het sporten en bewegen te krijgen? Deel ze met ons!