• Agenda commissie Ark 23 oktober 2018 pdf, 8kB

Hier vindt u de agenda van de bijeenkomst van de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (voorheen Welstandscommissie).

• Bladvegen: klein klusje voor waardevol groen

Het is weer die tijd van het jaar dat de bladeren van de bomen vallen. Dit zorgt vaak voor ongemak en onveilige situaties in de straat. De gemeente heeft op diverse locaties bladkorven geplaatst, zodat u het bladafval gemakkelijk kunt ruimen. Daarnaast zijn we vanaf 15 oktober gestart met het vegen en opruimen van de bladeren, op de plekken waar dit voor onveilige situaties zorgt.

• Kap zieke kastanjebomen

Vanaf 15 oktober worden in onze gemeente een aantal zieke kastanjebomen gekapt. De kastanjebloedingsziekte heerst al enige jaren onder de kastanjebomen in heel Nederland. Bekijk hier waar de bomen gekapt worden.

• Keur aan maatregelen om financiële situatie te verbeteren

Persbericht I Sittard-Geleen, 12 oktober 2018 – Het college van B&W van Sittard-Geleen heeft vandaag een sluitende begroting 2019 aangeboden aan de gemeenteraad. Komend jaar moet zo’n elf miljoen bezuinigd worden. Naast het schrappen of uitstellen van uitgaven, is ook een verhoging van de belastingen noodzakelijk om de financiële positie van de gemeente te verbeteren.

• Nieuwe Kinderwijkraad aan de slag met pesten, zwerfafval en roken

Persbericht | Sittard-Geleen, 12 oktober 2018 - De nieuwe Kinderwijkraad Sittard Noord-Oost is gistermiddag officieel geïnstalleerd door wethouder Kim Schmitz (Armoedebestrijding). De veertien jonge leden tekenden tijdens de installatie in het gemeenschapshuis van Broeksittard een certificaat van raadslidmaatschap. Vanaf 23 oktober werken zij elke dinsdagmiddag na schooltijd aan hun plannen over pesten, zwerfafval en roken.