Laatste nieuws

• Burgemeester Sjraar Cox reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan Jan Smeets uit Einighausen

Persbericht | Sittard-Geleen, 25 april 2019 - Burgemeester Sjraar Cox reikte vandaag een Koninklijke Onderscheiding uit aan Jan Smeets. Hij is bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

• Ruimte voor tiny houses in Sittard-Geleen

Persbericht | Sittard-Geleen, 25 april 2019 – Sittard-Geleen gaat de komende tijd proefondervindelijk vaststellen op welke wijze de gemeente om moet gaan met tiny houses. Dat betekent dat pragmatisch omgegaan wordt met aanvragen voor de bouw van een tiny house. Ook zal de gemeente grondeigenaren en potentiéle bouwers met elkaar in contact brengen.

• Uitnodiging informatiebijeenkomst Het Groene Net

Het Groene Net organiseert op verzoek van de betrokken gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein een algemene informatiebijeenkomst over de stand van zaken en de ontwikkeling van een warmtenet in de regio. Deze bijeenkomst, die plaatsvindt op woensdag 15 mei 2019, is bedoeld voor inwoners en bedrijven die zich graag op hoofdlijnen laten informeren over Het Groene Net.

• Programma jubileumeditie Oktoberfeest Sittard (bijna) bekend

Sittard-Geleen, 23 april 2019 – Op een zonovergoten historische Markt van Sittard is Paasmaandag 22 april het programma voor de jubileumeditie van Oktoberfeest Sittard gepresenteerd. Met als thema voor deze 15e editie ‘Grenzeloos’ heeft de gemeente Sittard-Geleen, als organisator, enkele grote namen uit het succesvolle verleden van 15 jaar Oktoberfeest aangekondigd. Zo staan onder meer de Oostenrijkse Schürzenjäger en de Duitse schlagerzanger Heino op het affiche van Oktoberfeest 2019. Wethouder Berry van Rijswijk (o.a. evenementen) heeft tijdens de programmapresentatie ook het startsein gegeven voor de kaartverkoop. Zowel online als bij de vaste voorverkoopadressen, zijn de kaarten voor deze jubileumeditie van een grenzeloos Oktoberfeest Sittard, nu te koop. Wees er dus snel bij.

• Winnaars Brilliant Business Awards bekend

Westelijke Mijnstreek, 16 april 2019 - Onder grote belangstelling zijn dinsdagavond 16 april de Brilliant Business Awards uitgereikt. De Diamant-Award ging naar HBI Bisscheroux, de Robijn was voor Weld Point en de Parel ging naar IZT Limburg. De ‘Diamant’, de ‘Robijn’ en de ‘Parel’ werden uitgereikt door de burgemeester van Beek, Christine van Basten-Boddin, wethouder Natascha Wingelaar van de gemeente Stein en wethouder Pieter Meekels van de gemeente Sittard-Geleen.