Laatste nieuws

 • Sportzone Limburg decor voor twee topwedstrijden

  Met de finish van de zesde etappe van de BinckBank Tour én de eerste thuiswedstrijd van Fortuna Sittard tegen landskampioen PSV, belooft het aanstaande zaterdag topdruk te worden op Sportzone Limburg. Het Tom Dumoulin Bike Park en (de omgeving van) het Fortuna Stadion vormen vanaf 12.00 uur het decor voor tal van activiteiten.

 • Woonhuis Geleen drie maanden gesloten

  Persbericht |Sittard-Geleen, 10 augustus 2018- Loco-burgemeester Pieter Meekels heeft vandaag een woning aan de Rijksweg Noord in Geleen gesloten. Bij een controle in juni van dit jaar is in de woning een grote hoeveelheid hennep gevonden met een straatwaarde van 280.000 euro. Dat is de aanleiding om de woning nu te sluiten op basis van artikel 13b Opiumwet (Wet Damocles) voor een periode van drie maanden. De betrokken personen zijn aangehouden.

 • Geen stookvergunningen door droogte

  Door het aanhoudende warme en droge weer is er een verhoogd gevaar voor branden in bossen en heidegebieden in Limburg. Daarom geeft de gemeente gedurende deze periode van extreme droogte geen stookvergunningen meer af. Inwoners die eerder een vergunning kregen (bijvoorbeeld om snoeiafval te verbranden), mogen daar nu geen gebruik van maken.

 • Sittard-Geleen vertraagt investeringen

  Persbericht | Sittard-Geleen, 31 juli 2018 – Het temporiseren van de ontwikkeling van de Sportzone Limburg en het enkele jaren opschuiven van de investeringen in de Zuidelijke Spooraansluiting zijn de belangrijkste maatregelen die Sittard-Geleen neemt om het herstelplan begroting 2018 uit te voeren. Samen met het niet benutten van nog beschikbare investeringsruimte levert dit tien miljoen euro besparing op.

 • Nazorg in de Wmo

  De gemeente wil graag weten wat cliënten vinden van de voorzieningen en ondersteuning vanuit de Wmo. Wat gaat er goed bij de uitvoering van deze wet en wat niet?

Uitgelicht