Laatste nieuws RSS icoon

• Bladkorven en bladvegen

Wilt u weten op welke locaties de bladkorven staan en in welke straten of buurten wij vegen? Bekijk hier de overzichten voor de week van 18 tot en met 22 november.

• Start aanpak spookbedrijven in de Westelijke Mijnstreek

Persbericht I Sittard-Geleen, 19 november 2019 - De gemeenten Beek, Sittard-Geleen en Stein gaan de komende jaren extra aandacht besteden aan de aanpak van ondermijnende criminaliteit bij bedrijven in de Westelijke Mijnstreek. Via het project “Aanpak Spookbedrijven” wordt in samenwerking met overheidspartners en private partijen geprobeerd grip te krijgen op bedrijvigheid met een ondermijnend karakter. Deze aanpak moet bijdragen aan een veilig, leefbaar en gezond ondernemersklimaat.

• Nieuwe aanpak regeling Kansen voor alle Kinderen

Persbericht I Sittard-Geleen, 19 november 2019 – Kinderen in onze gemeente moeten kunnen meedoen ongeacht de financiële situatie van hun ouders. Door de regeling ‘Kansen voor alle Kinderen’ van een nieuwe aanpak te voorzien wil de gemeente het beter gaan doen voor deze doelgroep. Met het bijgestelde budget voor schoolkosten in combinatie met het maatwerk dat door Leergeld, gemeente en andere partners wordt geboden blijft het voor ieder kind mogelijk om mee te kunnen doen. Dit blijkt uit het raadsvoorstel waarover de gemeenteraad in december een besluit neemt.

• Sittard-Geleen voor derde jaar op rij Wielergemeente van het jaar

Voor het derde jaar op rij is de gemeente Sittard-Geleen door de Vrienden Club van Honderd uitgeroepen tot Wielergemeente van het jaar. Een bekroonde blijk van waardering voor de aansprekende wielerevenementen en -wedstrijden die in 2019 in Sittard-Geleen plaatsvonden.

• Gemeente koopt oud V&D-pand in Sittard

Persbericht I Sittard-Geleen, 7 november 2019 – De gemeente Sittard-Geleen koopt het voormalige V&D-gebouw aan de Markt in Sittard van Metroprop. Daardoor kan de huidige winkelbestemming van het pand gehaald worden en wordt 12.000 vierkante meter winkelruimte weggehaald. Met de aankoop is een bedrag van 3,5 miljoen euro gemoeid.