Laatste nieuws

 • Agenda commissie ARK 24 oktober 2017 pdf, 11kB

  Hier vindt u de agenda van de bijeenkomst van de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (voorheen Welstandscommissie).

 • Sittard-Geleen biedt meer mogelijkheden om te trouwen

  Persbericht Sittard-Geleen, 13 oktober 2017 – Bruidsparen die in de gemeente Sittard-Geleen willen trouwen mogen vanaf 1 januari 2018 zelf kiezen waar en wanneer ze willen trouwen in de gemeente. Ook mogen ze zelf kiezen wie het huwelijk voltrekt. Bijvoorbeeld een familielid of vriend kan voor één dag benoemd worden tot bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand (babs). Zo geeft de gemeente bruidsparen nog meer regie over de mooiste dag van hun leven.

 • Nieuwe spoorontsluiting Chemelot

  Persbericht 12 oktober 2017
  Er komt een tweede spoorontsluiting van het 800 hectare grote industriecomplex Chemelot in Sittard-Geleen. Door de nieuwe ontsluiting wordt op tal van fronten een belangrijke verbetering bereikt. Aspecten als bereikbaarheid, flexibiliteit, veiligheid, milieu, logistiek en leefbaarheid in de omgeving gaan er op vooruit. De kosten worden geschat op ruim € 25 miljoen.

 • Vorming cultuurbedrijf rond 1 januari 2018 afgerond

  GEZAMENLIJK PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen, Artamuse, De Domijnen en PIW/Poppodium Volt

  De gemeente heeft op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met de besturen van Artamuse, De Domijnen en Volt over de koers die zij gaan volgen voor de integratie van de culturele functies binnen De Domijnen. Rond 1 januari a.s. moet die integratie helemaal rond zijn.

 • Snoeiwerkzaamheden oostelijke schootsvelden

  Donderdag 12 oktober start de gemeente met snoeiwerkzaamheden in de oostelijke schootsvelden. Conform politieadvies snoeien we de hagen van de zeven te verplaatsen volkstuinen uit veiligheidsoverwegingen terug naar een hoogte van 1.60 meter.

Uitgelicht