Laatste nieuws RSS icoon

• Agenda commissie ARK 3 augustus 2021

pdf, 31kB

Hier vindt u de agenda van de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (voorheen Welstandscommissie). De vergaderingen van de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit gaan door, vanwege de coronaproblematiek voorlopig digitaal. Dit gebeurt momenteel via MS Teams.

• Onderzoek naar gemeentegrensoverschrijdende vliegenoverlast

De gemeente Sittard-Geleen heeft in overleg met de gemeente Beek een plaagdierbestrijder ingeschakeld om onderzoek te doen naar de overlast van vliegen in delen van Neerbeek en Beek. De plaagdierbestrijder probeert de komende weken te achterhalen waar de vliegen vandaan komen en zal op basis daarvan vervolgstappen voorstellen.

• Bestrijding eikenprocessierups, hoe doen wij dat?

Ook in 2021 besteden we weer veel aandacht aan de bestrijding van de eikenprocessierups. De eikenprocessierups of eikenprocessievlinder is de naam van een nachtvlinder.

• Tegemoetkoming Rampenfonds

23 juli 2021

Vanuit het Rampenfonds is vandaag, vrijdag 23 juli, gecommuniceerd over een tegemoetkoming aan huishoudens die getroffen zijn door de wateroverlast afgelopen week.

• Aanmoediging Olympische sporters ook in Sittard-Geleen op Arriva-bussen

Persbericht I Sittard-Geleen, 23 juli 2021 - In Sittard-Geleen rijden tijdens de Olympische en de Paralympische Spelen - die van 23 juli tot 5 september plaatsvinden in Japan - drie Arriva-bussen met een aanmoediging voor drie Olympische sporters uit Sittard-Geleen. Het gaat om handbalster Inger Smits, mountainbiker Milan Vader (beiden Olympische Spelen) en om rolstoeltennisser Sam Schröder (Paralympische Spelen).