Laatste nieuws RSS icoon

• Gezocht: een nieuwe burgemeester voor Sittard-Geleen

Wat voor iemand moet onze nieuwe burgemeester worden? Een commissie, met leden uit de gemeenteraad, is daar druk mee aan de slag. Ook u als inwoner van Sittard-Geleen kunt meedenken over welke eigenschappen belangrijk zijn voor onze nieuwe burgemeester. En welke vaardigheden die moet hebben?

• Opgraving rondeel Fort Sanderbout te bezoeken

16 augustus 2019

Bij archeologisch vervolgonderzoek naar Fort Sanderbout in Sittard is een stuk rondeel blootgelegd uit de late middeleeuwen. Geïnteresseerden kunnen deze mooie vondst komen bekijken op donderdag 22 augustus van 15.00-16.00 uur. Een archeoloog geeft ter plekke tekst en uitleg.

• Ongeval met giftige stof op Chemelotterein

Persbericht | Sittard-Geleen, 3 augustus 2019 - Bij de salpeterzuurfabriek van OCI Nitrogen op het Chemelotterrein in Sittard-Geleen is zaterdagmorgen rond 11.45 uur een wolk stikstofoxide vrijgekomen. Omwonenden zijn via sirenes en NL-Alertberichten gewaarschuwd ramen en deuren gesloten te houden. Rond 13.15 uur werd het sein "veilig" gegeven.

• Eerste plannen Proeftuin Centrum Geleen gereed

Persbericht I Sittard-Geleen, 31 juli 2019 – De gemeente Sittard-Geleen heeft samen met Centrum Management Geleen (CMG), Vereniging van Eigenaren Geleen (VvE) en de Provincie Limburg de eerste plannen voor de Proeftuin Centrum Geleen opgesteld. Op korte termijn zal de parkeersituatie worden aangepakt. Per 1 september wordt op drie plekken doordeweeks gestart met een proef waarbij voor de eerste twee uur parkeren een nul-tarief geldt. Ook het versterken van het imago van het centrum en vergroten van de levendigheid middels evenementen en culturele activiteiten, maken deel uit van de pilot.

• Bijzondere vondsten tijdens opgravingen in Geleen

Persbericht | Sittard-Geleen, 26 juli 2019 – Tijdens archeologisch onderzoek in De Haese in Geleen zijn enkele opmerkelijke vondsten gedaan. Het gaat om scherven uit de ijzertijd en resten van een holle weg die waarschijnlijk uit de Romeinse tijd stamt.