Laatste nieuws RSS icoon

 • Coronavirus - veelgestelde vragen voor inwoners

  03 mei 2021

  Antwoorden op de veelgestelde vragen rondom het coronavirus.

 • Prinses Margriet bezoekt Vidar

  Persbericht I Sittard-Geleen, 12 mei 2021 - Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet heeft op woensdag 12 mei een werkbezoek gebracht aan Vidar in Sittard-Geleen. Het bezoek stond in het teken van de werkzaamheden van het participatiebedrijf Vidar. De recentelijke samenwerking tussen Vidar en BAB-Medical, waarbij medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt meedraaien in de productie van kwalitatief hoogwaardige mondkapjes, was de aanleiding voor het werkbezoek.

 • Twee locaties tijdelijk afgesloten door roetschorsziekte bij bomen

  Persbericht I Sittard-Geleen, 7 mei 2021 - In de beplantingsstrook in de Waddenlaan in Schipperskerk en op Eiland Schwienswei is bij een aantal esdoorns de roetschorsziekte vastgesteld. Er worden bomen gekapt en de takken die roetschors hebben worden opgeruimd. Om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te garanderen sluiten we de twee locaties af totdat de werkzaamheden klaar zijn.

 • Voorbereidingsbesluit windturbines Holtum Noord

  De drie windturbines op bedrijventerrein Holtum-Noord worden met respect voor de omgeving gerealiseerd. Veiligheid speelt hierbij een belangrijke rol. Om ervoor te zorgen dat het in de omgeving van de windturbines veilig is voor mensen en gebouwen, zijn er rondom iedere turbine twee veiligheidscontouren vastgesteld.

 • Filmpje opgravingen Stadspark Sittard

  In het Stadspark in Sittard is een historische stuw gevonden in de buurt van de Ophovenermolen. Dat gebeurde tijdens werkzaamheden in verband met de herinrichting van het park (Corio Glana). Een houten vloer die bij de stuw hoort, is uitgegraven. In het filmpje dat met een drone is gemaakt, is te zien hoe de vloer wordt opgetild.