Laatste nieuws RSS icoon

• Toekomstvisie 2030: van expeditie naar visie en naar actie

Misschien weet u het nog, Sittard-Geleen denkt over haar toekomst na, over 2030 om precies te zijn. Nog maar eventjes geleden, in september, zijn we samen met inwoners van onze gemeente op toekomstexpeditie gegaan en hebben we de toekomst ‘opgegraven’. Op veel verschillende plekken in onze gemeente hebben we gegraven naar wenselijke toekomstbeelden voor onze gemeente. Hoe ziet onze gemeente er in 2030 uit? Wat graven we uit die tijd dan op? Welke verhalen vertellen we dan aan elkaar?

• Koeltoren OCI Nitrogen kleurt oranje

Persbericht I Sittard- Geleen, 24 november 2020, Sittard-Geleen zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt op 25 november De koeltoren van OCI Nitrogen in Geleen oranje.

• Raad akkoord met actieplan toerisme

De gemeenteraad heeft tijdens de vergadering van 11 november het Actieplan Vrijetijdseconomie voor Sittard-Geleen goedgekeurd. De belangrijkste ontwikkeling de komende tijd is de realisatie van een Visit Experience Centrum Sittard-Geleen, waar bezoekers van Sittard-Geleen op een moderne, eigentijdse wijze informatie kunnen krijgen over de toeristische mogelijkheden van dit gebied.

• Sittard-Geleen bouwt zwem- en schaatscomplex met euregionale allure

Persbericht I Sittard-Geleen, 20 november 2020 – Met de vernieuwing van Glanerbrook tot dé centrale zwem- en schaatsvoorziening van Sittard-Geleen, krijgt het complex diverse lokale, regionale en euregionale voorzieningen. De bouw van een 50-meter wedstrijdbad zorgt voor een enorme impuls voor de Limburgse zwemsport en door een overkapping van de 400 meter schaatsbaan is het straks nóg aantrekkelijker voor de euregio om een groot deel van het jaar te schaatsen in Geleen. Ook ontstaat er een indoor-wielertempel met kombochtenbaan. Het voorstel over de ‘vernieuwbouw’ van Glanerbrook is door het college van B&W aangeboden aan de gemeenteraad. In december neemt de raad een definitief besluit over de plannen.

• Begroting 2021 goedgekeurd

De gemeenteraad heeft donderdagavond 12 november de begroting 2021 van de gemeente Sittard-Geleen goedgekeurd. De gemeente investeert en stimuleert de komende jaren 75 miljoen euro.