Laatste nieuws

• Provincie: financiële situatie Sittard-Geleen is verbeterd, er zijn nog zorgpunten

De Provincie Limburg heeft de begroting 2019 van de gemeente Sittard-Geleen beoordeeld en op donderdag 6 december de raad geïnformeerd over de eerste bevindingen. De financiële toezichthouder constateert een verbetering van de financiële situatie. Sittard-Geleen is op de goede weg, maar is er nog niet.

• Stembureauleden gezocht!

Op woensdag 20 maart 2019 worden Provinciale staten- en Waterschapsverkiezingen gehouden. Op donderdag 23 mei 2019 wordt het Europees parlement gekozen. Voor deze verkiezingen zoeken wij stembureauleden.

• Oversteekplaats Raadskuilderweg vanaf maandag 3 december gesloten

ProRail heeft in overleg met de gemeente Sittard-Geleen besloten de onbewaakte spoorwegovergang bij de Raadskuilderweg met ingang van maandagmiddag 3 december te sluiten. Aanleiding voor de directe sluiting is de toename van het aantal bijna-ongelukken bij deze oversteekplaats. Fietsers worden omgeleid via de Elsenburglaan, de omleidingsroute zal met borden worden aangegeven.

• Horeca in oud gedeelte raadhuis Geleen

Persbericht I Sittard-Geleen, 28 november 2018 – In het oude gedeelte van het gemeentehuis in Geleen komt vanaf april volgend jaar een restaurant. De gemeente verkoopt het oude gedeelte van het raadhuis daartoe aan Markt 1 Geleen BV van René Joosten en Karel Janssen. Met de verkoop is een bedrag van ruim 148.000 euro gemoeid.

• Nieuw beleid voor henneppanden

Persbericht | Sittard-Geleen, 16 november 2018- Burgemeester Sjraar Cox heeft besloten het Damoclesbeleid Sittard-Geleen te wijzigen. Het nieuwe beleid schrijft voor dat de burgemeester henneppanden per direct sluit. Dit in tegenstelling tot het oude beleid waarbij, tijdens een eerste constatering van een overtreding van softdrugs, werd volstaan met een waarschuwing.