Sittard-Geleen is Wielergemeente 2017

De gemeente Sittard-Geleen is maandag 13 november tijdens het 50e  Limburg Wielercafé uitgeroepen tot Wielergemeente 2017. In totaal kwamen vijf gemeenten in Zuid-Limburg in aanmerking voor deze titel. Leden van de Vrienden Club van Honderd en oud-beroepsrenners konden hun stem uitbrengen. De prijs werd uitgereikt door Rob Ruijgh en oud-Olympisch kampioen Jan Krekels.

De gemeente is trots op deze titel, die een mooie bekroning vormt op de verschillende inspanningen en evenementen die het afgelopen jaar op wielergebied in Sittard-Geleen hebben plaatsgevonden. Zo is met de opening van het Tom Dumoulin Bike Park een grote stap gezet in de ambitie van Sportzone Limburg in Sittard-Geleen om uit te groeien tot een wereldklasse test-, trainings- en wedstrijdomgeving voor alle onderdelen van de wielersport. Een ambitie waarin events als de Hammer Series, de Binck Bank Tour en de Boels Ladies Tour – die in hun wedstrijdschema’s dankbaar gebruik hebben gemaakt van dit innovatieve en uitdagende wielerparcours – natuurlijk niet mogen ontbreken.

Sittard-Geleen volgt Valkenburg aan de Geul als wielergemeente op.