• Oversteekplaats Raadskuilderweg vanaf maandag 3 december gesloten

ProRail heeft in overleg met de gemeente Sittard-Geleen besloten de onbewaakte spoorwegovergang bij de Raadskuilderweg met ingang van maandagmiddag 3 december te sluiten. Aanleiding voor de directe sluiting is de toename van het aantal bijna-ongelukken bij deze oversteekplaats. Fietsers worden omgeleid via de Elsenburglaan, de omleidingsroute zal met borden worden aangegeven.

• Horeca in oud gedeelte raadhuis Geleen

Persbericht I Sittard-Geleen, 28 november 2018 – In het oude gedeelte van het gemeentehuis in Geleen komt vanaf april volgend jaar een restaurant. De gemeente verkoopt het oude gedeelte van het raadhuis daartoe aan Markt 1 Geleen BV van René Joosten en Karel Janssen. Met de verkoop is een bedrag van ruim 148.000 euro gemoeid.

• Gezamenlijke gemeentelijke buitendienst succesvol gestart

Persbericht I Sittard-Geleen, 23 november 2018 - De gemeenten Beek, Sittard-Geleen en Stein werken sinds 1 juni nauw samen aan het dagelijks onderhoud van de openbare ruimte. De samenwerking, die vorm krijgt met een gezamenlijke buitendienst, kent een voortvarende start. Dit blijkt uit een evaluatie van de eerste maanden van dit vooral voor de gemeenten Beek en Stein ingrijpende proces.

• Uitnodiging inloopbijeenkomst Corio Glana op 29 november

Waterschap Limburg, de gemeente Sittard-Geleen, de Provincie Limburg en Natuurmonumenten werken nauw samen aan de voorbereidingen voor de herinrichting van het Geleenbeekdal tussen de Middenweg en Agricolastraat in Sittard.

• Nieuw beleid voor henneppanden

Persbericht | Sittard-Geleen, 16 november 2018- Burgemeester Sjraar Cox heeft besloten het Damoclesbeleid Sittard-Geleen te wijzigen. Het nieuwe beleid schrijft voor dat de burgemeester henneppanden per direct sluit. Dit in tegenstelling tot het oude beleid waarbij, tijdens een eerste constatering van een overtreding van softdrugs, werd volstaan met een waarschuwing.

• Burgemeester Sjraar Cox reikt een Koninklijke Onderscheiding uit aan Jacques Thomas uit Geleen

Sittard-Geleen, 15 november 2018 – Burgemeester Sjraar Cox reikt een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Jacques Thomas.

• Begroting 2019 door raad vastgesteld

De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft in de nacht van 14 op 15 november 2018 de begroting 2019, de derde rapportage en de belastingtarieven vastgesteld. Ten opzichte van de oorspronkelijke begroting zijn twee wijzigingen doorgevoerd. Daarnaast is een tiental moties aangenomen waarin de raad het college onder andere vraagt om een aantal bezuinigingsmaatregelen nog eens onder de loep te nemen.

• Ronde over de centrale onderwijs- en sportvoorziening Grevenbicht-Obbicht

Donderdag 11 oktober stond de Ronde van de gemeenteraad in het teken van de centrale onderwijs- en sportvoorziening Grevenbicht-Obbicht.

• Gemeentebestuur niet naar Oude Markt in Sittard

Persbericht | Sittard-Geleen, 13 november 2018 – Het college van burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen stelt de raad voor om af te zien van de realisatie van het nieuwe bestuurscentrum aan de Oude Markt in Sittard. Ook verschillende projecten in het centrum van Sittard worden getemporiseerd, versoberd of gaan niet door.

• Sittard-Geleen opnieuw Wielergemeente van het jaar

Maandag 12 november is de gemeente Sittard-Geleen door de Vrienden Club van Honderd uitgeroepen tot Wielergemeente van het jaar 2018. Het is het tweede jaar op rij dat de gemeente deze titel én eer ten deel komt.

• Ruim drie miljoen anders bezuinigen

Persbericht | Sittard-Geleen, 8 november 2018 – Sittard-Geleen moet 3,4 miljoen euro van de al eerder aangekondigde bezuiniging van 11 miljoen euro anders invullen. Het college stelt de raad daarom voor om de OZB extra te verhogen met ruim 4 procent, geen indexering toe te passen op materiële budgetten en subsidies en de gratis parkeertijd in de parkeergarages af te schaffen.

• Kogel door kerk: Gezondheidscentrum Baandert naar nieuwe locatie in de wijk

Persbericht | Sittard-Geleen, 8 november 2018 - Ontwikkelaar Land's-Heeren, gemeenschapshuis De Baandert, Gezondheidscentrum Baandert en de gemeente maken vandaag bekend dat er een nieuwe en geschikte locatie is gevonden voor een multifunctioneel gezondheidscentrum in de wijk De Baandert. Volgend jaar kan de ontwikkeling van het nieuwe gezondheidscentrum starten op de locatie aan de Frans Erensstraat waar nu gemeenschapshuis De Baandert ligt. Daarmee blijft een belangrijke functie voor de wijk behouden.

• Het licht is aan op Tom Dumoulin Bike Park

Sinds dinsdag 6 oktober is er verlichting op het Tom Dumoulin Bike Park. Dit betekent dat wielrenners voortaan in de herfst- en winterperiode op weekdagen tot 21.00 uur kunnen fietsen op het bikepark, in een veilige en verlichte omgeving.

• Gemeenteraad buigt zich over gemeentebegroting

Op dinsdag 13 en woensdag 14 november staat de begroting op de agenda van de gemeenteraad. Die vergadert op beide dagen van 18.30 uur tot 23.00 uur.

• Raadsavond 8 november

De eerstvolgende raadsavond van de gemeente Sittard-Geleen is op donderdag 8 november vanaf 18.30 uur.

• Burgemeester Sjraar Cox reikt Speld van Verdienste uit aan Juul Winkens uit Geleen

• Leyenbroekerweg Sittard, werkzaamheden aan rioolputten

Op 1 november worden er in de Leyenbroekerweg in Sittard tussen 18.00 uur en 02.00 uur werkzaamheden uitgevoerd aan de rioolputten. Het verkeer wordt waar nodig begeleid door verkeersregelaars.

• Tudderenderweg Sittard afgesloten op 4 november

Op zondag 4 november is de Tudderenderweg in Sittard afgesloten voor alle verkeer. Dan wordt de deklaag van het nieuwe asfalt gestort.