Burgemeester Sjraar Cox reikt een Koninklijke Onderscheiding uit aan Jacques Thomas uit Geleen

Sittard-Geleen, 15 november 2018 – Burgemeester Sjraar Cox reikt een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Jacques Thomas.

De heer Thomas is maar liefst 50 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis, afdeling Geleen. Hij heeft bovendien diverse opleidingen gevolgd, waardoor hij breed inzetbaar is bij tal van evenementen. Zo was hij onder meer betrokken bij de vluchtelingenopvang enkele jaren geleden in Glanerbrook en in het verleden ook bij de opvang van vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië in Roermond. Verder is hij als vrijwilliger actief bij De Brug waar hij diverse cliënten begeleidt. Bij Zuyderland Glana is hij meerdere keren in de week aanwezig om de verzorging van cliënten te ondersteunen.

De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding vond plaats tijdens de ledenvergadering van het Rode Kruis.