Kogel door kerk: Gezondheidscentrum Baandert naar nieuwe locatie in de wijk

Persbericht | Sittard-Geleen, 8 november 2018 - Ontwikkelaar Land's-Heeren, gemeenschapshuis De Baandert, Gezondheidscentrum Baandert en de gemeente maken vandaag bekend dat er een nieuwe en geschikte locatie is gevonden voor een multifunctioneel gezondheidscentrum in de wijk De Baandert. Volgend jaar kan de ontwikkeling van het nieuwe gezondheidscentrum starten op de locatie aan de Frans Erensstraat waar nu gemeenschapshuis De Baandert ligt. Daarmee blijft een belangrijke functie voor de wijk behouden.

Stadsdeelwethouder Kim Schmitz is blij met deze ontwikkeling. "Er is goed geluisterd naar de bezwaren die eerder werden geuit in de wijk toen andere locaties aan de orde kwamen", zegt de wethouder. "De lange zoektocht heeft uiteindelijk geleid tot een passende nieuwe plek waar zelfs nog een uitbreiding van het huidige aanbod van diensten kan plaatsvinden."

De locatie van het gemeenschapshuis heeft de bestemming 'maatschappelijk'. De diverse activiteiten zoals huisartsenpraktijk, apotheek en fysiotherapie vallen onder deze bestemming. Met de komst van de nieuwe ontwikkeling verdwijnt gemeenschapshuis De Baandert op die plek in de wijk.

De eigenaren Felix en Maureen Engemann zijn toe aan een nieuwe uitdaging. "Jarenlang hebben we met veel plezier het gemeenschapshuis gerund. We maken lange dagen en werken met hart en ziel om het gemeenschapshuis dienst te laten doen voor verenigingen, etentjes en andere bijeenkomsten. We hebben besloten eind dit jaar te stoppen en een nieuwe weg in te slaan. Onze gebruikers hebben we daarover ingelicht. Zij kunnen tot eind van dit jaar gebruik maken van het gemeenschapshuis en dan naar een alternatieve locatie."

"Het businessmodel is erop gericht dat er nog meer functies bij kunnen komen in het Gezondheidscentrum Baandert", licht projectmanager Yvonne Leinders toe. "Het zal niet alleen een zichtbare verbetering in de buurt worden, maar zeker ook een merkbare aanvulling en verbetering van het huidige aanbod." Jeroen Dieteren (namens de initiatiefnemers huisartsenpraktijk de Baandert, Apotheek de Baandert en Fysiosittard): "Voor ons is dit een belangrijke stap in het realiseren van een eigentijdse, multifunctionele accommodatie. Ook een betere bereikbaarheid hoort daarbij. We zijn uit ons jasje gegroeid en meer dan verheugd voor onze patiënten dat het er nu eindelijk van komt. Met deze plek hebben we een geschikte locatie gevonden die voldoet aan alle eisen die tegenwoordig binnen de zorg gesteld worden. Bovendien kunnen we de kwaliteit van  de zorg verder verbeteren door een nauwere samenwerking als team.

Uitgelicht