• Historisch gebied stadsomwalling Sittard vernieuwd

Persbericht I Sittard-Geleen, 29 november 2019 – Het historische gebied rondom de stadswallen in het centrum van Sittard is vernieuwd. Met de afronding van de herinrichting van de Oostelijke Schootsvelden is de historische aanblik van het centrum versterkt. Daarnaast worden nadelige effecten van de klimaatverandering gedempt door uitgegraven grachten, die dienen als buffer om wateroverlast te beperken. Ook is de veiligheid vergroot dankzij overzichtelijke paden, hekwerken en camerabewaking.

• RVS Paleis winnaar van de Kom’mit MVO-Prijs 2019-2020

Het RVS Paleis in Geleen heeft op maandag 25 november de Kom’mit MVO-Prijs 2019-202 gewonnen. De andere twee finalisten waren Mainfreight uit Born en Van der Valk Hotel Stein-Urmond.

• Meedenken over muziekonderwijs in Sittard-Geleen?

Het thema muziekonderwijs is de afgelopen tijd veelvuldig onder de aandacht geweest in onze gemeente. We proberen een antwoord te vinden op de vraag hoe muziekonderwijs in Sittard-Geleen in de toekomst georganiseerd gaat worden.

• Gemeente stopt met gebruik WhatsApp

Vanaf 5 december 2019 rond 17.00 uur is de gemeente Sittard-Geleen niet meer bereikbaar via WhatsApp. Dit komt omdat WhatsApp vanaf die datum gemeenten niet meer toestaat om gebruik te maken van WhatsApp voor contact met de gemeente.

• Start aanpak spookbedrijven in de Westelijke Mijnstreek

Persbericht I Sittard-Geleen, 19 november 2019 - De gemeenten Beek, Sittard-Geleen en Stein gaan de komende jaren extra aandacht besteden aan de aanpak van ondermijnende criminaliteit bij bedrijven in de Westelijke Mijnstreek. Via het project “Aanpak Spookbedrijven” wordt in samenwerking met overheidspartners en private partijen geprobeerd grip te krijgen op bedrijvigheid met een ondermijnend karakter. Deze aanpak moet bijdragen aan een veilig, leefbaar en gezond ondernemersklimaat.

• Nieuwe aanpak regeling Kansen voor alle Kinderen

Persbericht I Sittard-Geleen, 19 november 2019 – Kinderen in onze gemeente moeten kunnen meedoen ongeacht de financiële situatie van hun ouders. Door de regeling ‘Kansen voor alle Kinderen’ van een nieuwe aanpak te voorzien wil de gemeente het beter gaan doen voor deze doelgroep. Met het bijgestelde budget voor schoolkosten in combinatie met het maatwerk dat door Leergeld, gemeente en andere partners wordt geboden blijft het voor ieder kind mogelijk om mee te kunnen doen. Dit blijkt uit het raadsvoorstel waarover de gemeenteraad in december een besluit neemt.

• Bladkorven en bladvegen

De komende 2 weken zijn in verband met de feestdagen minder veegbeurten.

• Sittard-Geleen voor derde jaar op rij Wielergemeente van het jaar

Voor het derde jaar op rij is de gemeente Sittard-Geleen door de Vrienden Club van Honderd uitgeroepen tot Wielergemeente van het jaar. Een bekroonde blijk van waardering voor de aansprekende wielerevenementen en -wedstrijden die in 2019 in Sittard-Geleen plaatsvonden.

• Gemeente koopt oud V&D-pand in Sittard

Persbericht I Sittard-Geleen, 7 november 2019 – De gemeente Sittard-Geleen koopt het voormalige V&D-gebouw aan de Markt in Sittard van Metroprop. Daardoor kan de huidige winkelbestemming van het pand gehaald worden en wordt 12.000 vierkante meter winkelruimte weggehaald. Met de aankoop is een bedrag van 3,5 miljoen euro gemoeid.

• Ontvang post van uw gemeente digitaal

Wilt u post van de gemeente Sittard-Geleen digitaal ontvangen? Activeer dan de Berichtenbox van MijnOverheid. Uw persoonlijke brievenbus waarin u post van de overheid digitaal ontvangt.