• Raad akkoord met actieplan toerisme

De gemeenteraad heeft tijdens de vergadering van 11 november het Actieplan Vrijetijdseconomie voor Sittard-Geleen goedgekeurd. De belangrijkste ontwikkeling de komende tijd is de realisatie van een Visit Experience Centrum Sittard-Geleen, waar bezoekers van Sittard-Geleen op een moderne, eigentijdse wijze informatie kunnen krijgen over de toeristische mogelijkheden van dit gebied.

• Sittard-Geleen bouwt zwem- en schaatscomplex met euregionale allure

Persbericht I Sittard-Geleen, 20 november 2020 – Met de vernieuwing van Glanerbrook tot dé centrale zwem- en schaatsvoorziening van Sittard-Geleen, krijgt het complex diverse lokale, regionale en euregionale voorzieningen. De bouw van een 50-meter wedstrijdbad zorgt voor een enorme impuls voor de Limburgse zwemsport en door een overkapping van de 400 meter schaatsbaan is het straks nóg aantrekkelijker voor de euregio om een groot deel van het jaar te schaatsen in Geleen. Ook ontstaat er een indoor-wielertempel met kombochtenbaan. Het voorstel over de ‘vernieuwbouw’ van Glanerbrook is door het college van B&W aangeboden aan de gemeenteraad. In december neemt de raad een definitief besluit over de plannen.

• Begroting 2021 goedgekeurd

De gemeenteraad heeft donderdagavond 12 november de begroting 2021 van de gemeente Sittard-Geleen goedgekeurd. De gemeente investeert en stimuleert de komende jaren 75 miljoen euro.

• Iets regelen bij de gemeente? Doe het via onze site.

Wij hebben inmiddels meerdere meldingen ontvangen over websites van commerciële partijen die u helpen bij het regelen of aanvragen van zaken bij de gemeente. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uittreksel uit het bevolkingsregister, of het maken van een afspraak.
    De gemeente Sittard-Geleen heeft niets met deze websites te maken.

• Geen behoefte aan gemeenschapsvoorziening in Kemperkoul

Goede voorzieningen zijn een belangrijke voorwaarde voor aantrekkelijke wijken en buurten. Denk aan de aanwezigheid van winkels, scholen en zorg. Maar bijvoorbeeld ook aan een ontmoetingsplek, waar maatschappelijke organisaties en verenigingen activiteiten organiseren.

• Bergklimmers gaan Tom Dumoulin Bike Park exploiteren

Sittard-Geleen, 12 november 2020 – WCL De Bergklimmers gaat het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard exploiteren. De gemeente geeft het wielerpark voor dertig jaar in erfpacht aan de vereniging, die er ook een clubhuis zal bouwen. Het Tom Dumoulin Bike Park blijft wel een openbare sportvoorziening in de gemeente Sittard-Geleen.

• Geen tijdelijk alternatief voor gesloten spoorbrug Sanderbout

Persbericht I Sittard-Geleen, 11 november 2020 – De fietsvoetgangersbrug in Sanderbout gaat niet tijdelijk open voor gemotoriseerd verkeer. Het college van B&W had medio dit jaar toegezegd te laten onderzoeken of de openstelling een tijdelijk alternatief kon zijn voor de gesloten brug aan de Veestraat. Volgens een extern onderzoek zou openstelling van de fietsvoetgangersbrug voor gemotoriseerd verkeer zorgen voor onveilige situaties. Het onderzoek laat ook zien dat de bestaande brug niet open kan voor gemotoriseerd verkeer.

• Raadsvergadering 11 en 12 november 2020

Woensdag 11 en donderdag 12 november vergadert de gemeenteraad digitaal.

• Een bedankje voor de mantelzorgers in Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen zet mensen die zorgen voor een ander graag in het zonnetje als dank voor hun inzet. Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg.

• Webinar profijtplan Windpark Holtum-Noord

De gemeenteraad heeft op 8 oktober een verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor de omgevingsvergunning van Windpark Holtum-Noord. Hiermee is een belangrijke stap gezet in het verduurzamen van de energievoorziening in Sittard-Geleen.

• Sittard-Geleen eerste JOGG-gemeente voor onbepaalde tijd

Persbericht I Sittard-Geleen, 5 november 2020 – Sittard-Geleen is de eerste gemeente in Nederland die voor onbepaalde tijd doorgaat met de JOGG-aanpak. Dit betekent dat Sittard-Geleen en JOGG langdurig blijven samenwerken. JOGG is een werknet van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven die gezamenlijk werken aan een gezonde omgeving voor kinderen en jongeren van 0 t/m 19 jaar.