November 2021

 • Samen met inwoners wateroverlast aanpakken

  30 november 2021

  In de gemeente Sittard-Geleen merken we ook dat het klimaat verandert. Hittegolven, perioden van droogte en zware neerslag zijn de laatste jaren toegenomen. Dit zorgt steeds meer voor overlast. Wij nemen samen met de Limburgse waterorganisaties allerlei maatregelen om watertekorten in droge perioden en wateroverlast tijdens hevige buien te beperken. Ook aan inwoners wordt gevraagd om maatregelen te nemen. Rudy Klaassen heeft onlangs zijn tuin Waterklaar gemaakt.

 • Rondevergaderingen 2 december

  Donderdag 2 december om 19:00 uur vinden de rondevergaderingen digitaal plaats. De vergaderingen kunt u live volgen in audio en video.

 • Burgemeesters tevreden over uitblijven ongeregeldheden

  29 november 2021

  29 november 2021 – Vanochtend liep de noodverordening voor de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek af. Aanleiding voor de noodverordening waren opruiende berichten op sociale media waarin rellen werden aangekondigd. De burgemeesters stellen tevreden vast dat ongeregeldheden zijn uitgebleven.

 • Samenvatting ‘Strategische Gebiedsvisie Omgeving Chemelot’ beschikbaar

  26 november 2021

  Woensdag 15 december staat de ‘Strategische Gebiedsvisie Omgeving Chemelot’ op de agenda van de gemeenteraad van Sittard-Geleen.

 • Vierde rapportage brengt sluitende begrotingen tot en met 2025

  26 november 2021

  Meerjarig sturen op overschotten ● Ruimte voor investeringen ● Vier miljoen voor herstel Corona

 • De gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek kondigen noodverordening af

  26 november 2021

  De burgemeesters van de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek kondigen een noodverordening af. De noodverordening geldt van vrijdag 26 november 2021 12.00 uur tot maandag 29 november 2021 8.00 uur.

 • Stationsgebouw Sittard kleurt oranje

  26 november 2021

  Sittard-Geleen, 26 november 2021- Sittard-Geleen zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen! Net als vorig jaar sluit de gemeente zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Het stationsgebouw in Sittard kleurt tijdens de actieperiode van 25 november tot 10 december oranje.

 • Stop geweld tegen vrouwen

  26 november 2021

  Sittard-Geleen zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt van 25 november tot 10 december het NS Station in Sittard oranje. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

 • Informatiebijeenkomst herontwikkeling DaCapo College Born

  25 november 2021

  Sinds het vertrek van het DaCapo College in Born staat het pand aan de Graaf van Loonstraat leeg en is er leegstandsbeheer. De gemeente maakt plannen voor een nieuwe invulling van deze locatie.

 • Haantje van Buchten symbool voor project Bottleneck

  Persbericht I Sittard-Geleen, 24 november 2021 – Een van de belangrijkste archeologische vondsten van onze regio wordt het symbool van het project Bottleneck, dat op logistiek gebied een enorme impuls heeft gegeven aan de economische ontwikkeling van de regio. Daartoe komt er een langs de snelweg A2 bij Holtum een permanente landmark in de vorm van een kunstwerk dat is geïnspireerd op het Haantje.

 • Herontwikkeling Ambachtsschool Sittard

  Sinds het vertrek van het Vista College per half augustus van dit jaar (en eerder al het vertrek van het DaCapo College naar de nieuwbouw aan de Havikstraat) staat de voormalige Ambachtsschool aan de Rijksweg Zuid in Sittard leeg en is er leegstandsbeheer.

 • Locoburgemeester Meekels reikt gemeentelijke onderscheiding uit aan de heer Jo Bergers uit Grevenbicht

  Persbericht I Sittard-Geleen, 21 november 2021 – Locoburgemeester Pieter Meekels reikte op zondag 21 november een Speld van Verdienste uit aan Jo Bergers. De heer Bergers ontving deze gemeentelijke onderscheiding als blijk van waardering voor zijn jarenlange betrokkenheid bij de gemeenschap van Grevenbicht.

 • Alleen samen krijgen we corona eronder: neem naast het coronatoegangsbewijs ook een Identiteitsbewijs mee

  Alleen samen krijgen we corona onder controle. Daarom heeft het Rijk regels opgesteld over toegang tot publieke gelegenheden zoals winkels, horecazaken en theaters. Deze regels zijn er om het virus onder controle te krijgen. De besmettingen zijn te hoog. Te veel mensen worden ziek en dat zorgt voor een te zware druk op de gezondheidszorg.

 • Ruim 1100 reacties op ontwerp Huis aan de Markt

  Persbericht I Sittard-Geleen, 19 november 2021 – De afgelopen dagen is een eerste ontwerp tentoongesteld van het Huis aan de Markt in Sittard. Vele honderden mensen hebben de pop-up expo aan de Markt bezocht en in totaal hebben ruim 1100 mensen gereageerd op het ontwerp.

 • Portefeuilleverdeling college B&W aangepast

  Persbericht I Sittard-Geleen, 21 november 2021 – Het college van burgemeester en wethouders heeft de portefeuilleverdeling van de leden van het college aangepast.

 • Nieuwe kans voor culturele en creatieve makers voor aanvraag subsidie uit coronasteunpakket

  Persbericht I Sittard-Geleen, 18 november 2021 – De gemeente Sittard-Geleen biedt instellingen, stichtingen, verenigingen en zelfstandigen in de culturele sector opnieuw de kans een beroep te doen op de Subsidieregeling Herstelfonds Kunst en Cultuur Sittard-Geleen 2021-I. De regeling is bedoeld voor culturele en creatieve makers die als gevolg van de coronacrisis in zwaar weer zijn beland. Aanvragen kan tot 31 december 2021, er is 112.500 euro beschikbaar.

 • John Heesen interim gemeentesecretaris/algemeen directeur

  Het college van burgemeester en wethouders heeft John Heesen benoemd tot interim gemeentesecretaris/ algemeen directeur. Hij neemt per 1 januari 2022 de taken over van Gert-Jan Kusters, die als gemeentesecretaris naar de gemeente Maastricht gaat. John Heesen vervult op dit moment de functie van directeur domein Omgeving. De verwachting is dat hij tot in het laatste kwartaal van 2022 als interim aan de slag blijft. In de tussentijd zal er een procedure worden gestart om de functie vast in te vullen.

 • Voorkom autodiefstal, auto-inbraken en woninginbraken

  16 november 2021

  De laatste weken is het aantal woning- en auto-inbraken in onze gemeente gestegen. Zorg dat u geen slachtoffer wordt, lees onderstaande tips. En ziet u verdachte situaties, meld deze dan!

 • Ontwerp Huis aan de Markt gepresenteerd

  De Sittard-Geleense architect Luuk van Wijlick, werkzaam voor het gerenommeerde architectenbureau Mecanoo in Delft, heeft vrijdagmiddag 12 november zijn ontwerp voor het Huis aan de Markt in Sittard gepresenteerd.

 • Expo ontwerp Huis aan de Markt

  Persbericht I Sittard-Geleen, 11 november 2021 – Van 12 tot en met 17 november is het ontwerp van het Huis aan de Markt te zien in het voormalige V&D-pand aan de Markt in Sittard. Het gemeentebestuur van Sittard-Geleen is bijzonder verheugd dat gezien de omstandigheden in de bouw een ontwikkelaar heeft ingeschreven voor het Huis aan de Markt. Na de expo, die samen met de Adviescommissie Binnenstad Sittard gehouden wordt, vindt de voorlopige gunning van het Huis aan de Markt plaats.

 • Expo Huis aan de Markt

  Met het weghalen van de letters V&D is op 1 november de sloop van het voormalige V&D-pand aan de Markt in Sittard gestart. Het oude warenhuis maakt plaats voor het nieuwe Huis aan de Markt. Dit wordt een representatieve ontmoetingsplek van de gemeente waar bestuur, ondernemers, inwoners en partners elkaar kunnen ontmoeten.

 • Unilocatie Grevenbicht-Obbicht

  Bestemmingsplan en exploitatieplan nieuw kindcentrum en sportlocatie vastgesteld.

 • Bijna gratis energiebox of adviesgesprek voor woningeigenaren

  Woningeigenaren in Sittard-Geleen kunnen vanaf woensdag 10 november een energiebox of adviesgesprek aanvragen. De inhoud kunnen ze zelf kiezen in de webshop van de WoonWijzerWinkel. Voor de box en het adviesgesprek, die een waarde heeft van 100 euro, betalen de woningbezitters slechts een tientje eigen bijdrage.

 • Strategische gebiedsvisie Chemelot aan raden aangeboden

  Gezamenlijk persbericht I Sittard-Geleen, 10 november 2021 – De gemeenten Sittard-Geleen en Stein, de Provincie Limburg, Chemelot, Brightlands Chemelot Campus en DSM hebben ruim een jaar samengewerkt aan de totstandkoming van een samenhangend toekomstbeeld voor Graetheide, Stein, Geleen, Beek en Chemelot. Dat is gebeurd in samenspraak met omwonenden, belangengroepen, Waterschap Limburg en de gemeente Beek. De gemeenteraden van Stein en Sittard Geleen zijn gevraagd om deze ‘Strategische gebiedsvisie omgeving Chemelot’ vast te stellen.

 • Nagenoeg alle winkels mogen op zondag open

  Persbericht I Sittard-Geleen, 9 november 2021 – Nagenoeg alle winkels in de gemeente Sittard-Geleen mogen vanaf 1 januari 2022 op zondag open. Alleen de winkels in het centrum van Geleen moeten voor de zondag via Centrummanagement Geleen hiervoor om toestemming vragen.

 • COA maakt gebruik van noodopvang De Baenje

  Persbericht I Sittard-Geleen, 5 november 2021 – Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft laten weten de noodopvang voor asielzoekers in voormalig zorgcentrum De Baenje te gebruiken.

 • Hoe werd onze jeugdhulp in 2020 ervaren?

  Kinderen en jongeren moeten gezond kunnen opgroeien in een veilige omgeving. De gemeente is sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor hulp aan kinderen tot 18 jaar (jeugdhulp). De gemeente is verplicht om door middel van een onderzoek de ervaring van ouders en jeugdigen met de uitvoering van jeugdhulp te onderzoeken.

 • Nationaal Schoolontbijt: 1 tot en met 5 november

  In de ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt schuiven kinderen in heel Nederland op school aan tafel voor een gezond ontbijt. Ook krijgen zij een leuke les over de beste start van de dag. Zo leren kinderen op een feestelijke manier hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten.

 • Kap esdoorns in verband met roetschorsziekte

  Afgelopen mei werd roetschorsziekte geconstateerd bij een aantal esdoorns op het eiland in de Schwienswei. Roetschorsziekte is een schimmel die wordt veroorzaakt door droogte. Veel contact met de sporen van de schimmel kan bij mensen leiden tot luchtwegproblemen en longontsteking. Esdoornziekte is te herkennen aan een zwarte bast. Vanaf 8 november worden de zieke esdoorns gekapt.

 • Is uw huis/pand van voor 1960? Test uw drinkwater!

  In woningen en gebouwen van voor 1960 kunnen nog loden waterleidingen liggen. Water drinken uit loden leidingen is niet goed voor de gezondheid. Vooral niet voor baby’s die flesvoeding drinken, kinderen tot en met 7 jaar of zwangere vrouwen.