• Bladkorven

Er zijn op diverse locaties in onze gemeente weer bladkorven geplaatst. De korven staan op de locaties waar ze het meest nodig zijn.

• Een jeugdsportkampioen in je midden? Laat het ons weten!

Traditiegetrouw zetten we tussen Kerst en nieuwjaar alle jeugdige sportkampioenen uit onze gemeente in het zonnetje tijdens de Dag der Jeugdkampioenen. Dat is ieder jaar een feest, alleen al vanwege het grote aantal jongeren dat we tijdens deze feestelijke bijeenkomst mogen huldigen.

• Maak het inbrekers niet gemakkelijk!

Gaat u het Oktoberfeest komende dagen bezoeken? U wilt voorkomen dat iemand inbreekt en waardevolle spullen uit uw huis steelt. Bel altijd 112 bij een verdachte situatie. Hier vindt u 10 tips om woninginbraak te voorkomen tijdens de dagen dat u van huis bent.

• Krachten gebundeld in één Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek

Eén Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek dat op efficiënte en klantgerichte wijze de Participatiewet en Wet sociale werkvoorziening uitvoert voor de gemeenten Beek, Sittard-Geleen en Stein. Dat is het doel. Het college van gemeente Sittard-Geleen en gemeente Beek hebben op 8 oktober ingestemd met het meerjarenondernemingsplan en de bijhorende begroting voor het Participatiebedrijf Westelijk Mijnstreek.

• Samenwerking Jeugdfonds Cultuur voortgezet

Het college heeft besloten om de komende jaren de samenwerking met het Jeugdfonds Cultuur voort te zetten, met een jaarlijkse bijdrage van 38.000 euro. Hiermee kunnen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen ook de komende jaren gebruik blijven maken van mogelijkheden om deel te nemen aan activiteiten op het gebied van bijvoorbeeld muziek, kunst, toneel of dans.

• Pas op voor babbeltruc: zonnepanelen

Bent u door een deur-tot-deurverkoper benaderd over zonnepanelen, zogenaamd in samenwerking met de gemeente? Trap hier niet in.

• Sittard-Geleen tekent voor lokale aanpak ‘Eén tegen eenzaamheid’

Wethouder Kim Schmitz (eenzaamheidsaanpak) en ambassadeur Marianne van den Anker ondertekenden vandaag het convenant voor aansluiting bij het programma Eén tegen eenzaamheid. “Door aan te sluiten bij het programma spreken we af dat we ons samen met de diverse partners, onverminderd blijven inzetten om eenzaamheid in Sittard-Geleen tegen te gaan”, licht wethouder Kim Schmitz toe.

• Impulsen armoedebestrijding ondanks bezuinigingen

Persbericht | Sittard-Geleen, 8 oktober 2019 – Ondanks de grote financiële uitdagingen van de gemeente is het de afgelopen periode gelukt om enkele terreinen van Armoedebestrijding een impuls te geven en verbeteringen aan te brengen in de uitvoering van het huidige beleid. De verbeteringen zorgen ervoor dat inwoners die moeten leven van een minimuminkomen, meer besteedbaar inkomen overhouden.

• Houd ons water schoon - Wat mag niet in het riool?

Dat er geen hondenpoepzakjes in het riool thuishoren weten de meeste mensen wel. Zelfs als deze van afbreekbaar materiaal gemaakt zijn, raken de rioleringen hierdoor verstopt. Dus horen deze in de afvalbakken thuis. Wat kan niet in het riool en wat kun je dan met het overige afval doen?

• Sittard-Geleen trapt vijftiende editie Oktoberfeest af: Grenzeloos

Persbericht I Sittard-Geleen, 7 oktober 2019 - Met het aanslaan van het vat opent burgemeester Sjraar Cox samen met wethouder Berry van Rijswijk, eregast burgemeester Ralf Heinen van Keulen en Miss Oktoberfeest 2019 Yvette Verjans, aanstaande vrijdagavond rond 20:00 uur het grootste najaarsfeest van het zuiden: het Oktoberfeest Sittard.

• Financiën Sittard-Geleen weer op orde

Bezuinigingen hebben resultaat gehad ● Klein overschot in begroting 2020

Persbericht I Sittard-Geleen, 4 oktober 2019 – Sittard-Geleen hoeft in 2020 niet extra te bezuinigen. Ook een extra belastingverhoging is niet nodig. Dat blijkt uit de begroting 2020 met als titel Samen Verder Bouwen, die vandaag is gepresenteerd en waarin ruimte is om te investeren in veiligheid, bedrijfsvoering, openbare ruimte en binnenstedelijke ontwikkeling.