Koninklijke onderscheiding voor burgemeester Corsten van gemeente Selfkant

Persbericht I Sittard-Geleen, 29 oktober 2020 – Burgemeester Verheijen heeft op 29 oktober een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan burgemeester Corsten van de Duitse buurgemeente Selfkant. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Corsten heeft deze onderscheiding ontvangen omdat hij gedurende zijn ambtstermijn ontegenzeggelijk en met veel bezieling een grote bijdrage heeft geleverd aan de versterking van de grensoverschrijdende samenwerking. Na 16 ambtsjaren neemt hij nu afscheid als burgemeester.

Afbeelding uitreiking Koninklijke-onderscheiding-burgemeester-Herbert-Korsten

Uitreiking

De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding vond plaats op donderdag 29 oktober omstreeks 15.00 uur in de buitenlucht in het wandelgebied op de grens bij Millen en Sittard. De gehele ceremonie is terug te kijken via streekomroep Bie-Os en WDR in Köln.