• Zaterdag 16 november: informatiemiddag over dementie

Op zaterdag 16 november is er voor inwoners van de gemeenten Beek, Stein en Sittard-Geleen een informatiemiddag over dementie. Wilt u meer weten over deze ziekte en wat dat betekent voor u of uw naaste? Kom dan van 13.00 tot 17.00 uur naar het Zorgcentrum Lemborgh in Sittard (Bradleystraat). Deelname is gratis.

• VCA-diploma en een betaalde baan voor statushouders

Persbericht | Sittard-Geleen, 1 oktober 2019 – Voor het eerst in Zuid-Limburg hebben statushouders na een cursus in het Arabisch het VCA-diploma behaald. Van de zeven geslaagde cursisten hebben er inmiddels zes een baan. De zevende kandidaat voert gesprekken met een werkgever.

• Nieuwe opzet mantelzorgwaardering

De gemeente Sittard-Geleen zet mantelzorgers graag in het zonnetje als dank voor hun inzet. Met ingang van 2019 is hiervoor een nieuwe vorm gekozen. Mantelzorgers die al langere tijd zorgen voor een inwoner van onze gemeente kunnen kiezen uit een leuke activiteit of een cadeaubon. Dat gaat via een persoonlijke uitnodiging voor mensen die geregistreerd zijn bij het Steunpunt Mantelzorg.

• Voortgang bestuurscrisis

Update 3 oktober: commissie brengt advies uit aan de fractievoorzitters.

• Informateurs/adviseurs presenteren conclusie

Persbericht | Sittard-Geleen, 13 september 2019 – De informateurs/adviseurs Ellen van den Hoven en Chris Rutten presenteren op maandag 16 september om 18.30 uur in de raadszaal te Geleen hun bevindingen aan het college en de raad. Deze bijeenkomst, die plaatsvindt onder voorzitterschap van burgemeester Cox, is voor iedereen toegankelijk.

• Eén tegen eenzaamheid. Doe mee!

Rond de Week Eén tegen Eenzaamheid van dinsdag 1 t/m dinsdag 8 oktober zijn weer tal van leuke activiteiten op verschillende locaties. Er is vast ook iets leuks voor u bij!

• Moeite met lezen, schrijven en computeren? Het Digi Letter Loket helpt!!

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn zij ook digitaal minder vaardig. Laaggeletterdheid is groot maatschappelijk probleem. Voor wie niet goed kan lezen en schrijven, kunnen alledaagse dingen heel lastig zijn. De krant lezen, de administratie doen, een e-mail schrijven, een online formulier invullen, pinnen en digitaal betalen, reizen met het openbaar vervoer, de (klein)kinderen voorlezen.

• Aansluiting fietspad Hasseltsebaan op nieuwbouw DaCapo College

Bij de nieuwe vestiging van het DaCapo College aan de Havikstraat is vrijdag de aansluiting op het fietspad aan de Hasseltsebaan in gebruik genomen. Dankzij een nieuwe toegangspoort aan de achterzijde van het gebouw hoeven scholieren uit Limbricht, Born en de omliggende kerkdorpen niet langer over de drukke Limbrichterweg te fietsen.

• Profielschets nieuwe burgemeester bekend

Donderdag 5 september stelde de gemeenteraad de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast. Deze wordt gebruikt om kandidaten te beoordelen tijdens de sollicitatieprocedure. De profielschets beschrijft de kwaliteiten en vaardigheden waaraan de nieuwe burgemeester moet voldoen. Ook u als inwoners heeft via een online-enquête uw mening gegeven. Waarvoor hartelijk dank!

• Evenementenbeleid Sittard-Geleen koerst stevig door

Persbericht I Sittard-Geleen, 5 september 2019 – De basis van het subsidiebeleid en de organisatie van evenementen is op orde. Dat is een van de conclusies van een onderzoek naar het evenementenbeleid van de gemeente Sittard-Geleen, door adviesbureau Berenschot. Ook is vastgesteld dat evenementen van groot belang zijn voor de gemeente. De organisatie hiervan zal worden gecontinueerd.

• Gemeenteraad stelt profielschets vast voor nieuwe burgemeester

Persbericht I Sittard-Geleen, 4 september 2019 – In aanwezigheid van de commissaris van de Koning stelt de gemeenteraad op donderdag 5 september de profielschets vast voor een nieuwe burgemeester. Een vertrouwenscommissie van gemeenteraadsleden heeft deze profielschets voorbereid. Ook inwoners konden via een online-enquête hun mening geven. Na goedkeuring stelt de minister van Binnenlandse Zaken de vacature voor de nieuwe burgemeester open.