Profielschets nieuwe burgemeester bekend

Donderdag 5 september stelde de gemeenteraad de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast. Deze wordt gebruikt om kandidaten te beoordelen tijdens de sollicitatieprocedure. De profielschets beschrijft de kwaliteiten en vaardigheden waaraan de nieuwe burgemeester moet voldoen. Ook u als inwoners heeft via een online-enquête uw mening gegeven. Waarvoor hartelijk dank!

Resultaten online enquête

Wat voor soort burgemeester heeft Sittard-Geleen nodig? Wat verwacht de gemeenteraad van de burgemeester en wat mag die van de gemeenteraad verwachten? Dat staat in de profielschets die is voorbereid door de vertrouwenscommissie van raadsleden.
Bent u benieuwd hoe die profielschets eruitziet en wat de resultaten zijn van de inwoners-enquête? Lees dan verder op onze website

Vacature

Nadat de gemeenteraad de profielschets heeft vastgesteld, opent de minister van Binnenlandse Zaken de vacature. Kandidaten kunnen solliciteren bij de commissaris van de koning. Uiteindelijk bepaalt de gemeenteraad wie de nieuwe burgemeester wordt. Het proces van selectie en benoeming duurt gemiddeld een half jaar.