Stembureauleden gezocht!

Op woensdag 20 maart 2019 worden Provinciale staten- en Waterschapsverkiezingen gehouden. Op donderdag 23 mei 2019 wordt het Europees parlement gekozen. Voor deze verkiezingen zoeken wij stembureauleden.

Wie zoeken we precies?

Flexibele en enthousiaste mensen die op de dag van de verkiezingen, 18 jaar of ouder zijn. Daarbij bent u stressbestending, representatief, behulpzaam en nauwkeurig. U kunt in teamverband werken en bent fysiek in staat om een lange dag te maken.

Wat verwachten wij van u op de dag van de verkiezingen?

Stembureauleden werken op de dag van de verkiezing van 07.00 uur totdat alle stemmen (handmatig) geteld zijn. Soms kan dat tot 24.00 uur duren. U bent samen met de andere stembureauleden verantwoordelijk voor één van de stembureaus in de gemeente.

U controleert de stempassen van de kiezers, reikt de stembiljetten uit en ziet er op toe dat alles volgens de regels verloopt.

Voorbereiding

Om u goed op uw taak voor te bereiden bent u verplicht een digitale instructie te volgen. Na deze instructie krijgt u een digitaal examen. Als u hiervoor slaagt kunnen wij u indelen op een stembureau. Wordt u op een stembureau ingedeeld, dan ontvangt u daarvan bericht via e-mail.

Wat bieden wij?

Een stembureau heeft 5 of 6 leden. U krijgt voldoende tijd om te pauzeren. De gemeente zorgt voor een lunchpakket. Voor de werkzaamheden krijgt u een vergoeding van €155,-. U bent verplicht dit op te geven bij de belastingdienst en / of uitkeringsinstantie.

Interesse?

U kunt zich voor beiden verkiezingsdagen aanmelden via het aanmeldformulier.