Bevrijdingsdag 5 mei

Vrijheid is niet zomaar iets vanzelfsprekends in deze huidige tijd. Vrijheid is een recht dat we allemaal zouden moeten hebben, helaas is dit op vele plaatsen in de wereld (nog) steeds niet gewaarborgd. Ieder jaar vieren wij op 5 mei, de dag dat heel Nederland bevrijd werd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Oranjevereniging Geleen organiseert het kleinschalige bevrijdingsfestival ‘Gelaen Viert 5 Mei’ met medewerking van de gemeente Sittard-Geleen, de Provincie Limburg, Chemelot en Profcore.  Een festival welk plaatsvindt in het centrum van Geleen en wel op de hoek Markt-Raadhuisstraat in samenwerking met de lokale horeca. Op deze locatie zal een podium worden geplaatst. Achter en naast het podium zullen diverse legervoertuigen worden gestald, zullen foodtrucks aanwezig zijn en komt er een buitenbar zodat ook de inwendige mens niet wordt vergeten.

Ook de winkels in het centrum van Geleen zijn deze dag geopend. Het beloofd een mooie dag te worden. Het evenement begint om 12:00 uur en duurt tot 00:00 uur. Gedurende deze tijdstippen zullen de navolgende bands optreden: 𝗚𝗲𝗻𝘄𝗼𝗼𝗱 (uit Genhout), 𝗗𝗮𝗺𝗶ë𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗘𝗹𝗯𝘂𝗿𝗴 (Limburgse singer-song writer), 𝗚𝘂𝗻𝘀𝗹𝗶𝗻𝗴𝗲𝗿 (uit Geleen), 𝗠𝗮𝗰 𝗧𝗮𝗽𝗹𝗲 (uit Eindhoven) en 𝗦𝘁𝗮𝘁𝘂𝘀 𝗤𝘂𝗼 𝗙𝗼𝗿𝗲𝘃𝗲𝗿 (uit Eindhoven). De dag wordt feestelijk afgesloten door de band 𝗙𝗲𝘃𝗲𝗿 𝗢𝗳 𝗟𝗶𝗳𝗲 uit Roermond. 

Het evenement is gratis toegankelijk.

 Afbeelding van de poster van het bevrijdingsfestival Geleen 5 mei 2022