Dodenherdenking 4 mei

Op 4 mei 2022 staan we samen stil bij 77 jaar vrijheid en herdenken we de oorlogsslachtoffers. Er vinden in de gemeente diverse, openbare herdenkingsplechtigheden plaats.

Sittard

  • 18.30 uur een interkerkelijke gebedsdienst in de Grote Kerk.
  • 19.30 uur kranslegging bij oorlogsmonument op de Markt.
  • 20.00 uur herdenkingsplechtigheid met kranslegging op de algemene begraafplaats aan de Lahrweg. 

Kindermonument

Als afsluiting van de herdenkingsplechtigheid op de algemene begraafplaats in Sittard presenteren kinderen van basisschool voor speciaal onderwijs De Blinker uit Geleen het Kindermonument. Zij doen dit in samenwerking met dansschool Clara Lamar. Zanger/songwriter Stan Smeets en de stichting Ecsplore begeleiden de presentatie van het Kindermonument. 

Het Kindermonument is een van de initiatieven in onze gemeente om jongeren te betrekken bij herdenken. Het Kindermonument wordt elk jaar door een andere basisschool uit de gemeente gemaakt door en voor kinderen. Samen met een kunstenaar gaan de kinderen aan de slag met een gedenkteken. Dit kan een film, een toneelstuk, een lied of een gedicht zijn. Zo blijft de herinnering bewaard. 

Geleen

  • 20.00 uur herdenkingsplechtigheid met kranslegging bij het oorlogsmonument op de Bloemenmarkt.

Obbicht

  • 18.00 uur Herdenkingsplechtigheid met kranslegging bij het Joods monument Langs de Beek en het monument aan de Obbichter brug.

Grevenbicht

  • 19.00 uur oecumenische herdenkingsbijeenkomst in de kerk aan de Heilig Kruisstraat. Aansluitend een stille tocht en kranslegging bij het oorlogsmonument aan de Weidestraat en Watermolenstraat.

Einighausen

  • 19.30 uur herdenkingsplechtigheid bij het oorlogsmonument op het kerkhof aan het Kirkhofsteegske in Einighausen.