Dodenherdenkingen

Op diverse locaties in de gemeente zijn dit jaar 4 mei-herdenkingen. We herdenken dan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Zaterdag 4 mei 2019


Op diverse locaties in de gemeente zijn dit jaar 4 mei-herdenkingen. We herdenken dan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 

Sittard

De Oecumenische gebedsdienst vindt plaats om 18.30 uur plaats in de Grote Kerk. Aansluitend (ca 19.15 uur) is er een stille tocht naar de Markt voor een kranslegging bij het oorlogsmonument. De stille tocht gaat vervolgens naar de algemene begraafplaats Lahrstraat waar de herdenkingsplechtigheid plaatsvindt.

Aansluitend om 20.30 uur zal daar de presentatie van het "Kindermonument 2019" gemaakt door leerlingen van basisschool De Tovertuin, onder leiding van Mo Jones, plaatsvinden.

Geleen

Om 19.50 uur vindt er een herdenkingsbijeenkomst plaats bij het monument aan de Bloemenmarkt in Geleen.

Born

Om 16.00 uur vindt er een herdenkingsplechtigheid plaats bij de Oude Sluis.

Einighausen

Vanaf 19.30 uur verzamelen bij de kerk, voor een stille tocht naar het kerkhof. Om 20.00 uur zal hier de herdenkingsplechtigheid plaatsvinden.

Grevenbicht

Om 19.00 uur begint de bezinningsbijeenkomst in de aula van basisschool De Kingbeek. Vervolgens is er een stille tocht naar het monument aan de Weidestraat voor de herdenkingsplechtigheid.

Obbicht

Om 18.00 uur is een herdenkingsplechtigheid bij het monument Langs de Beek. Aansluitend gaat de stille tocht naar het monument Aan de Brug Julianakanaal Obbicht, waar het vervolg van de herdenkingsplechtgheid zal plaatsvinden.
 

 

Nationale Bevrijdingsdag
 

Zondag 5 mei 2019


Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. Meer info: https://www.4en5mei.nl/