Klaproosweekend 2021

Op 13 en 14 november vindt het Klaproos weekend plaats in Sittard-Geleen. Klaproosweekend sluit aan bij Remembrance Day. Remembrance Day is de dag dat in het Verenigd Koninkrijk en landen van het Gemenebest de gevallen militairen van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien worden herdacht. 

De klaproos staat symbool voor troost en dodenherdenking. In de Eerste Wereldoorlog kleurden de slagvelden van Noord-Frankrijk en België rood door de bloeiende klaprozen. Sindsdien wordt de klaproos gebruikt om oorlogsslachtoffers te herdenken. Ook in Sittard-Geleen staan we stil bij de gevallenen. Sittard-Geleen telt 259 oorlogsgraven uit de Tweede Wereldoorlog van Soldaten uit het Gemenebest. 

Zaterdag 13 november

Op zaterdag 13 november worden de gevallen soldaten die begraven zijn op de Algemene Begraafplaats aan de Lahrstraat in Sittard om 11.00 uur herdacht. Om 16.00 uur vindt een herdenking plaats op het kerkhof van Born. 

Zondag 14 november 

De herdenking door het Sittards Oorlogsgravencomité vindt plaats op zondag 14 november. De herdenking in Sittard bestaat uit een oecumenische dienst om 10.00 uur in de Petruskerk. Na afloop van de dienst vindt om 11.30 uur op de militaire begraafplaats in Ophoven een ceremoniële kranslegging plaats.

De herdenkingen zijn toegankelijk voor publiek. Bij deze herdenkingsplechtigheden worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen.
Klik hier voor meer informatie:op de website van Stichting Oorlogsgraven Comité Sittard.