Cultuur, sport en vrije tijd

In Sittard-Geleen is genoeg te beleven. Hier een greep uit het aanbod.
Kijk voor meer info ook op de websites van INSittardGeleen en de VVV.

• Activiteitenoverzicht

Wat is er te doen in Sittard-Geleen? Concert, kermis, braderie: bekijk het op de UIT-pagina.
    Organiseert u zelf iets, dan kunt u dat laten toevoegen.

• Bibliotheek

Informatie over de openbare bibliotheek vindt u hier.

• Carnavalsverenigingen Sittard-Geleen

Hier vindt u een overzicht van alle carnavalsverenigingen in onze stad met een link naar hun website.

• Erfgoed

Sittard-Geleen kent een grote rijkdom aan archeologie en monumenten. Dit cultuurhistorisch erfgoed willen we koesteren en behouden.

• Geschiedenis van Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen is op 01-01-2001 ontstaan door een gemeentelijke herindeling. De gemeenten Born, Geleen en Sittard werden toen samengevoegd.

• Kinderboerderij

De gemeente Sittard-Geleen beschikt over een kinderboerderij.
    De exploitatie van het complex is door de gemeente ondergebracht bij Stichting Streekboerderij Daniken en het dagelijks beheer aan de Stichting Buitenkans.

• Landschapspark De Graven

Wandelen door het gebied van Landschapspark De Graven? De wandelingen starten vanaf diverse vertrekpunten en variëren in lengte van 5 tot 10 km. Meer info op de eigen website.

• Markten (weekmarkten, jaarmarkten)

Informatie over de diverse markten in de gemeente.

• Mountainbikeroute Windraak

Samen met andere gemeenten, natuurorganisaties, mountainbikers en de VVV is er een officiële Mountainbikeroute uitgezet.

• Museum De Domijnen

Museum De Domijnen is een relatief jong museum voor hedendaagse kunst en stedelijke historie en archeologie. Het museum heeft een eigen website.

• Sport - informatie en verhuur sportaccommodaties

Welke sportactiviteiten worden er in Sittard-Geleen aangeboden? Waar kan ik een accommodatie huren? De Sportstichting Sittard-Geleen heeft het antwoord.

• Sportvisakte aanvragen

Als u wilt vissen in openbare wateren heeft u een vispas nodig. Deze vraagt u online aan via de website https://www.vispas.nl/ of bij een hengelsportvereniging. Om te bepalen welke vispas u nodig hebt kunt u de vispascheck doen

• Sportzone Limburg

In Sportzone Limburg bundelen sporters, instellingen en bedrijven hun krachten. Sportzone Limburg heeft een eigen website.

• Stadsschouwburg Sittard-Geleen

Voor het perfecte avondje uit!
    Het complete theateraanbod, nieuwtjes en overige informatie vindt u op de website van de schouwburg.

• Vieren en herdenken