Begraven

Sittard-Geleen heeft drie gemeentelijke begraaf –en gedenkparken en drie begraafplaatsen.

Met uitzondering van begraafplaats Geleen-Zuid zijn op alle begraafplaatsen nieuwe graven beschikbaar. Sommige mensen kiezen er voor om bij leven al een graf uit te zoeken en te reserveren. Misschien omdat het dichtbij een graf van een dierbare ligt, of omdat de ligging aanspreekt. Anderen laten deze keuze over aan hun nabestaanden. Wat uw keuze ook is; de medewerkers van de begraafplaatsen kunnen u hierbij uitstekend helpen. U kunt uw vraag stellen via het meldformulier of via het telefoonnummer van de gemeente: 14 046.


Grote boom met graven Lahrweg
Begraaf- en gedenkpark Lahrhof in Sittard is een mooie laatste rustplaats
 

Oude en soms bijzondere bomen geven de begraafplaatsen een intieme sfeer. De graven liggen tussen het groen, maar er zijn ook verschillende plekken waar de as van een overledene uitgestrooid of bewaard kan worden. Op de begraaf- en gedenkparken Lindenheuvel in Geleen en Lahrhof in Sittard zijn urnenmuren, urnengraven en een strooiveld beschikbaar. Het is een mooie laatste rustplaats. Veel nabestaanden zullen deze plek koesteren om te verwerken en te herdenken.

Op de begraaf- en gedenkparken Lindenheuvel in Geleen en Lahrhof in Sittard zijn urnenmuren, urnengraven en een strooiveld beschikbaar. Op de begraafplaatsen Vouersveld Geleen, Papenhoven Born en Broeksittard Sittard zijn ook urnengraven beschikbaar. Wat uw keuze ook is; de medewerkers van de begraafplaatsen kunnen u hierbij uitstekend helpen. U kunt uw vraag stellen via het meldformulier of via het telefoonnummer van de gemeente: 14 046.