Veelgestelde vragen Webmail

Ik krijg de melding: 'Je postbus is niet beschikbaar, neem contact op met je systeembeheerder'

Oplossing: Geen wachtwoord ingesteld op Groupwise. Activeer webmail door het aanzetten van een wachtwoord op je Groupwise postbus. Dit kan alleen van een vaste werkplek in het gemeentehuis. Zie webmail handleiding hoe je dit kunt doen.

Ik krijg de melding: 'U moet zich opnieuw aanmelden. Wellicht hebt u uw wachtwoord of loginnaam verkeerd getypt. Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig.'

Oplossing:Gebruik je Groupwise wachtwoord (het wachtwoord dat je hebt gebruikt om Webmail te activeren) om op Webmail in te loggen en niet je netwerkwachtwoord!

Ik krijg de melding: 'Page cannot be displayed' of 'pagina kan niet worden weergegeven'.

Oplossing:
a. gebruik je Vista en andere internet pagina’s werken wel? Dan staat waarschijnlijk binnen Internet Explorer de optie: "SSL 2.0" uit. Ga via het menu van Internet explorer, naar Extra – Internet Opties – Geavanceerd en zet een vinkje bij "SSL 2.0 gebruiken". 
b. Andere internet pagina’s vertonen hetzelfde verschijnsel: controleer uw eigen internet verbinding en neem eventueel contact op met uw internet leverancier (Internet provider).
c. Je hebt Webmail opgestart via de favorieten van je browser? Dit heeft altijd gewerkt en nu opeens niet meer!
Verwijder dan uw favoriet en maak deze opnieuw aan of pas de favoriet aan zodat er naar https://webmail.sittard-geleen.nl/  wordt verwezen.

Ik krijg de melding: "Server bezet"

Oplossing: Er zijn problemen met de webmail en/of toegang op afstand voorziening bij de gemeente. Probeer het later nog eens. KIjk ook bij beschikbaarheid of er sprake is van een bekende storing of gepland onderhoud.

Hoe krijg ik een instructiekaart voor gebruik van Webmail?

Via het frontoffice SC kan een instructiekaart voor het gebruik van Webmail worden aangevraagd.

Hoe kan ik een storing of probleem met webmail of toegang op afstand melden?

Oplossing: Gebruik het storingsformulier om een (storings)melding of vraag te versturen naar het frontoffice IS.