Centrumvergunning

In een aantal straten van het centrum van Sittard of Geleen mag u alleen met een centrumvergunning parkeren. De beschikbare locaties kunt u terug vinden op de digitale kaart en op het aanvraagformulier. Tevens kunt u in dit overzicht zien in welke straten een centrumvergunning mogelijk is.

Aanvragen

Om een centrumvergunning aan te vragen kunt u het onderstaande aanvraagformulier invullen. Als u gebruik maakt van DigiD worden uw gegevens automatisch ingevuld.
U kunt de parkeervergunning ook zonder DigiD aanvragen. Stuur dan een kopie van uw id-kaart of paspoort mee.

Centrumvergunning aanvragen

Als u een leasauto of bedrijfsauto heeft, stuurt u ook een kopie van het leasecontract mee. Als het leasecontract op naam van uw werkgever staat, stuur dan een werkgeversverklaring mee.nt een wijziging van uw kenteken online aan ons doorgeven. Dit kost € 9,75. U kunt dit online betalen.

Opzeggen

Uw vergunning kunt u op elk moment schriftelijk of via parkeerservice@sittard-geleen.nl opzeggen. Een centrumvergunning is geldig voor een lopend kalenderjaar. U kunt voor het einde van het jaar opzeggen, maar u krijgt geen geld terug. 
Zorg dat u het vignet (en eventueel slagboompas) binnen 5 dagen na opzeggen terugstuurt. Anders wordt er € 75,00 in rekening gebracht.

Voorwaarden

Om voor een centrumvergunning in aanmerking te komen moet u:

  • Wonen in een gebied van vergunninghouders of betaald parkeren.
  • (Afhankelijk van het adres) Geen parkeergelegenheid hebben op eigen terrein
  • In het bezit zijn van een auto die op uw naam en adres geregistreerd staan.
  • Afhankelijk van het adres worden één of meerdere vergunningen verleend. Er zijn maximaal 3 kentekens mogelijk per vergunning.
  • Op een aantal locaties is combiparkeren toegestaan, daarbij mag u in dezelfde straat betaald parkeren en met een vergunning parkeren.

Kosten

Soort Prijs
Centrumvergunning (per kalenderjaar) € 75,00
Centrumvergunning met extra auto (per kalenderjaar) € 120,00
Kenteken wijzigen € 9,75
Parkeervergunning kwijt € 75,00

Verlengen

De vergunning is geldig voor een heel kalenderjaar. Als u niet opzegt voor het einde van het jaar wordt de vergunning automatisch verlengd.