Centrumvergunning

In een aantal straten van het centrum van Sittard of Geleen mag u alleen met een centrumvergunning parkeren. De beschikbare locaties kunt u terug vinden op de digitale kaart en op het aanvraagformulier. Tevens kunt u in dit overzicht zien in welke straten een centrumvergunning mogelijk is.

Aanvragen

Om een centrumvergunning aan te vragen kunt u het onderstaande aanvraagformulier invullen. Als u gebruik maakt van DigiD worden uw gegevens automatisch ingevuld.
U kunt de parkeervergunning ook zonder DigiD aanvragen. Stuur dan een kopie van uw id-kaart of paspoort mee.

Centrumvergunning aanvragen

Als u een leasauto of bedrijfsauto heeft, stuurt u ook een kopie van het leasecontract mee. Als het leasecontract op naam van uw werkgever staat, stuur dan een werkgeversverklaring mee.

Kenteken wijzigen

U kunt een kentekenwijziging online aan ons doorgeven. U krijgt een nieuw vignet. Dit kost € 10,10.

Opzeggen

Uw vergunning kunt u op elk moment schriftelijk of via parkeerservice@sittard-geleen.nl opzeggen. Een centrumvergunning is geldig voor een lopend kalenderjaar. De betaling is per kwartaal.
Zorg dat u het vignet (en eventueel slagboompas) binnen 5 dagen na opzeggen terugstuurt. Anders wordt er € 75,00 in rekening gebracht.

Voorwaarden

Om voor een centrumvergunning in aanmerking te komen moet u:

  • Wonen in een gebied van vergunninghouders of betaald parkeren.
  • (Afhankelijk van het adres) Geen parkeergelegenheid hebben op eigen terrein
  • In het bezit zijn van een auto die op uw naam en adres geregistreerd staan.
  • Per adres wordt slechts één centrumvergunning afgegeven. Aanvullend kunnen er maximaal 2 extra parkeerproduct (voor een tweede en derde auto) worden afgegeven waarmee op een aangewezen plaats -meestal op enige afstand van het centrum- kan worden geparkeerd
  • Op een vergunning kunnen drie kentekens worden vermeld. De vergunning kan echter slechts door één auto tegelijk worden gebruikt.
  • Op een aantal locaties is combiparkeren toegestaan, daarbij mag u in dezelfde straat betaald parkeren en met een vergunning parkeren.

Kosten

Overzicht kosten centrumvergunning
Soort Prijs
Centrumvergunning (per kalenderjaar) € 75,00
Parkeerproduct extra auto € 120,00
Kenteken wijzigen € 10,10
Parkeervergunning kwijt € 72,80

Verlengen

De vergunning is geldig voor een heel kalenderjaar. Als u niet opzegt voor het einde van het jaar wordt de vergunning automatisch verlengd.