Burgernet

Help mee aan de veiligheid in uw wijk en doe mee met Burgernet.

Help mee aan de veiligheid in uw wijk en doe mee met Burgernet
 

Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente.

Hoe werkt het?

De meldkamer start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement.
Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig.
Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Zo kunt u direct behulpzaam zijn bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist kind.

>> Bekijk de infographic

Burgernet werkt! Download de app

Wilt u ook meehelpen om in uw omgeving vermiste personen of daders van misdrijven op te sporen? Download dan de gratis app van Burgernet. Hierop ziet u meteen de locatie waar u zich bevindt en de locatie van het incident.

Sittard-Geleen telt inmiddels 13.579 Burgernetdeelnemers. Dat is 14,5 % van het inwoneraantal. In onze gemeente zijn tussen 1 januari en 1 juli 2017 zo’n 45 Burgernet-acties uitgezet. In 4 gevallen is het incident opgelost dankzij de bijdrage van Burgernetdeelnemers.   

Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woon- en leefomgeving?

Wilt u naast de Burgernet app ook extra informatie over acties, nieuwsbrieven en preventieve berichten ontvangen? Dan kunt u zich inschrijven als deelnemer via http://www.burgernet.nl/.

Burgernet en NL-Alert worden wel eens met elkaar verward. In onderstaand filmpje leest u het verschil tussen beide systemen.