www.overstroomik.nl

Zestig procent van Nederland kan overstromen. In de gemeente Sittard-Geleen lopen inwoners van Grevenbicht, Schipperskerk en Obbicht een risico. Met de app 'Overstroom ik?' is op postcodeniveau te zien hoe hoog het water komt bij een grote overstroming. Hierbij wordt uitgegaan van het ergste scenario.

Zestig procent van Nederland kan overstromen. In de gemeente Sittard-Geleen lopen inwoners van Grevenbicht, Schipperskerk en Obbicht een risico. Met de app 'Overstroom ik?' is op postcodeniveau te zien hoe hoog het water komt bij een grote overstroming. Hierbij wordt uitgegaan van het ergste scenario. Op de website http://www.overstroomik.nl/ staat wat je kunt doen bij een grote overstroming: zoek je in de buurt een veilige plek of vlucht je?


Nederland is goed beschermd tegen overstromingen, maar blijft kwetsbaar. De zeespiegel stijgt, het klimaat verandert en het weer wordt extremer. Er moet dus hard gewerkt om ons land te beschermen tegen water uit de zee, rivieren en grote meren.
Het kan echter een keer misgaan. Dat kan over 100 jaar zijn of morgen. De gevolgen van een grote overstroming zijn ingrijpend. Daarom is het goed dat iedereen die in gebied woont dat kan overstromen weet wat hij/zij moet doen.