Alcohol en Drugs

Drugsgebruik brengt risico’s met zich mee voor de gebruiker en zijn omgeving. We willen overlast en criminaliteit bestrijden en jongeren bewust maken van de gevolgen van het gebruik van drugs.

 • Drugsmeldpunt Westelijke Mijnstreek

  Drugsoverlast? Meld het! Ziet u mensen op straat openlijk handelen in drugs? Of heeft u andere signalen of overlast die te maken hebben met drugs? Meld dit bij het Drugsmeldpunt Westelijke Mijnstreek.

 • Drugsbeleid

  Het is in Nederland verboden drugs te produceren, te verhandelen of te bezitten. Dit is vastgelegd in de Opiumwet. Deze wet maakt daarbij een onderscheid tussen harddrugs (lijst I) en softdrugs (lijst II). Het nationale drugsbeleid richt zich op het voorkomen en beperken van de risico's van drugsgebruik voor de gebruiker, voor zijn directe omgeving en voor de samenleving.

 • Coffeeshopbeleid

  Sinds 1-1-2013 zijn de coffeeshops in Nederland alleen toegankelijk voor inwoners van Nederland van 18 jaar en ouder.

 • Alcoholverbod

  Alcoholverboden zijn een middel om overlast te voorkomen. Op plaatsen waar zo'n verbod geldt mag geen alcohol gedronken worden, maar het is óók niet toegestaan aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij je te dragen.