Campagne 'Wat staat er op het spel?'

‘Wat staat er op het spel?’ is een preventiecampagne van Provincie Limburg, de politie, brandweer, Openbaar Ministerie, Enexis, RIEC en de deelnemende Limburgse gemeenten om drugshandel en de productie van wiet en synthetische drugs tegen te gaan. Ook gemeente Sittard-Geleen neemt deel aan deze campagne.

Campagne Wat staat er op het spel

Limburg heeft te maken met bovengemiddelde drugs gerelateerde criminaliteit en wil daarom naast een repressieve aanpak ook preventief actie ondernemen. Voor het eerst voeren we in Limburg een gezamenlijke campagne tegen drugshandel- en –productie onder de noemer ‘Wat staat er op het Spel?’ Met deze campagne willen de initiatiefnemers mensen bewust maken van de risico’s en gevolgen. Enerzijds is de campagne gericht op mensen die overwegen om te dealen of mee te werken aan een hennepplantage of drugslab. Anderzijds richt de campagne zich op omwonenden om ze alerter te maken op signalen en te stimuleren verdachte situaties te melden. De campagne loopt tot en met 2018.

Confronterende boodschap

Met de campagne willen de initiatiefnemers mensen wakker schudden. Dat gebeurt door de gevolgen op een confronterende manier in beeld te brengen en interactieve elementen in de campagne te verwerken. Omwonenden weten vaak niet waar ze op moeten letten en missen daardoor belangrijke signalen. Of ze durven niet te melden uit angst dat de daders erachter komen.

Campagne lokaal versterken

Als deelnemende gemeente kunnen we deze campagne lokaal versterken. Om dat te doen, maken we gebruik van diverse campagnemiddelen, zoals onder meer online advertenties, posters, foldermateriaal en video’s. Ook communiceren we via social media en de pers.

Wilt u meer weten?

Kijk op www.watstaaterophetspel.nl om meer informatie te krijgen over de gevaren van drugs in uw buurt en signalen waar u op kunt letten. Ook voorzorgsmaatregelen voor verhuurders van panden worden hier genoemd. Uiteraard vindt u hier ook alle gegevens om zelf een verdachte situatie te kunnen melden, al dan niet anoniem.