Radicalisering

De gemeente Sittard-Geleen vindt het belangrijk om radicalisering te voorkomen. Dat doen we onder meer door de dialoog op te zoeken met jongeren, ouders en professionals in een brede kring in en rondom het netwerk van jongeren. En door samen te werken met maatschappelijke organisaties, onderwijs, inwoners en andere overheidsinstellingen.

De gemeente Sittard-Geleen vindt het belangrijk om radicalisering te voorkomen. Dat doen we onder meer door de dialoog op te zoeken met jongeren, ouders en professionals in een brede kring in en rondom het netwerk van jongeren. En door samen te werken met maatschappelijke organisaties, onderwijs, inwoners en andere overheidsinstellingen. Het onderwerp raakt diverse aandachtsgebieden (jeugd, onderwijs, diversiteit, veiligheid) en vraagt om een gezamenlijke, samenhangende aanpak.

Maakt u zich zorgen over iemand in uw (werk)omgeving? En wilt u de betreffende persoon de best mogelijke begeleiding bieden?

  • Bent u professional? Neem dan contact op met het Veiligheidshuis Westelijke Mijnstreek via het aanmeldformulier op de website www.veiligheidshuissittard.nl
  • Bent u burger? Neem dan contact op met de stadsdeelmanager (gemeente, bereikbaar via 14 046) of wijkagent (politie, bereikbaar via 0900 - 8844). Ook kunt u anoniem melden.