Vindbaarheid

Hoe zorgt u ervoor dat potentiële nieuwe leden u ook vinden?

 
Heel belangrijk is dat u als vrijwilligersorganisatie te vinden bent voor bijvoorbeeld nieuwe bewoners of andere vrijwilligersorganisaties. 

 

Gemeentegids

Wees ook bedacht op de mogelijkheden om de eigen site onder de aandacht te brengen via de gemeentelijk gemeentegids. Deze is er ook in digitale vorm. Zorg dat u niet alleen onder uw verenigingsnaam geregistreerd staat, maar ook bij de juiste rubriek (bv. cultuur, sport).


Wijkwebsites

In de stad zijn diverse buurt- en wijkplatforms actief die ook een wijkwebsite onderhouden. Vaak kunnen inwoners zélf een bijdrage leveren aan die website.

 

Link naar webadres

Ook een goede methode om uw vindbaarheid te vergroten is een link te laten leggen vanuit een andere website (bijvoorbeeld vanuit http://046.startpagina.nl/ in de rubriek verenigingen of vanuit de site van een brancheorganisatie).

 

Zoekmachines

Een tip: Zorg ervoor dat uw eigen website treffers oplevert als men zoekt via zoekmachines zoals Google. Dat vergt enig logisch denkwerk en een webmaster die de zoektermen op de juiste plaats ingeeft. Is uw vereniging een fanfare met een eigen harmoniezaal, die ook aan derden verhuurd wordt, en zoekt u nieuwe leden, dan kan het handig zijn om als trefwoorden naast uw verenigingsnaam niet alleen termen als harmonie, fanfare, muziekgezelschap in te geven maar muziekles, concertzaal, zaal, kantine, etc.

 

 

Uitgelicht