Steun voor makers in de culturele en creatieve sector: Cultuur Innovatie Fonds Limburg

Door de coronacrisis verkeren veel culturele en creatieve makers in Limburg in zwaar weer. Het Cultuur Innovatie Fonds Limburg (CIFL) is een tijdelijk noodfonds (open van maart 2021 tot december 2022 of zolang het budget toelaat), opgericht om de creativiteit en werkgelegenheid in en voor onze provincie te behouden.

Het fonds beoogt ook dat de culturele infrastructuur van Limburg sterk blijft. En dat makers door samenwerking met het bedrijfsleven, dat als financiële partner aan het fonds is verbonden, nieuwe verbindingen leggen. Zo wordt de wisselwerking tussen twee belangrijke motoren van de Limburgse economie bevorderd.

Voor wie?

Het Cultuur Innovatie Fonds Limburg steunt cultuurmakers die getroffen worden door de coronacrisis, maar die niet in aanmerking komen voor de steunmaatregelen van de rijksoverheid. Zzp'ers, zoals regisseurs en acteurs, vormgevers, choreografen, dansers, urban arts professionals, musici, maar ook designers, fotografen, architecten en beeldend kunstenaars.

Professionals die actief zijn in de Limburgse creatieve en culturele sector en die niet zijn verbonden aan een gezelschap, museum of andere professionele culturele instelling kunnen maximaal € 5.000,- aanvragen voor de ontwikkeling en uitvoering van een (online) presentatie of product, passend bij ‘het nieuwe NU’. Bij goedkeuring worden de kosten 100% gesubsidieerd; er is kortom geen sprake van cofinanciering. Kijk voor meer informatie over het fonds, de voorwaarden en het indienen van een aanvraag op www.cifl.nl.

Het noodfonds is opgericht door Cultuur in Bedrijf Limburg, Het Elisabeth Strouven Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De gemeente Sittard-Geleen is één van de 12 gemeenten die bij het CIFL is aangesloten.