Verhuizen binnen Nederland

Uw verhuizing geeft u online door als u naar of binnen de gemeente Sittard-Geleen verhuist. Dit kan vanaf 4 weken van tevoren tot uiterlijk 5 dagen nadat u verhuisd bent. Verhuist u naar een andere gemeente, geef de verhuizing dan daar door. Verhuist u vanuit het buitenland, maak dan telefonisch een afspraak.
 

Verhuizing online doorgeven (DigID)

 

Na het invullen ontvangt u een ontvangstbevestiging per mail. Heeft u geen ontvangstbevestiging gekregen neem dan contact op met het Klant Contact Centrum. Online aangifte kan alleen met behulp van Internet Explorer of Firefox. U moet een kopie meesturen van uw koop-/huurcontract. Zorg dat u deze documenten vooraf heeft gescand en opgeslagen voordat u aan het formulier begint:

  • Koopcontract: de pagina met daarop de naam van de koper, het betreffende adres en de verkoopdatum. Tevens de pagina met handtekening van koper / verkoper / notaris.
  • Huurcontract: de pagina met daarop de naam van de huurder, het betreffende adres en de startdatum van verhuur. Tevens de pagina met handtekening van huurder en verhuurder.

Geen DigiD?

Maak dan een afspraak in de stadswinkel.

Documenten die u moet aanleveren bij inwoning

Hoe lang duurt de verwerking van uw verhuizing?

U ontvangt binnen 2 weken na de verhuisdatum een schriftelijke bevestiging op uw nieuwe adres. U kunt dit ook 2 weken na de verhuisdatum controleren op de website http://www.mijnoverheid.nl/